‘Somni sota la finestra’, l’espectacle per a públic familiar del festival Terrats en Cultura, reflexiona sobre la soledat entre la gent gran

05.19.2023

Author

El festival Terrats en Cultura arriba a Barcelona amb Somni sota la finestra; una proposta de dansa per a públic familiar sobre la soledat en la vellesa; que farà riure i emocionar petits i grans. La companyia La Dansívora ret homenatge a la gent gran amb un espectacle que pretén apropar a tots els públics: la màgia i la sensibilitat de la dansa.

L’obra, basada en un llibre infantil de l’editorial El cep i la nansa amb text d’Anna Vila i il·lustracions de Jaume Bonnin, explica la història real de l’Emília, que, com molta gent gran, viu sola:  en un pis sense ascensor i no pot baixar al carrer. L’Emília es passa l’estona mirant per la finestra: “Que avorrit!”, pensa. Fins que un dia, la seva neta, amb l’ajuda de molts familiars, amics i veïns; decideix organitzar-li una sorpresa que mai oblidarà: una funció de dansa al carrer perquè ella pugui gaudir-la des de la seva finestra.

La dansa i la música, que ha estat creada especialment per l’ocasió, transportaran petits i grans a un món ple de moviment; diversió i emoció. Els ballarins Aina Gargallo, Anna Vila i Julián Rico interpreten els diversos personatges de la història; per l’escenari hi passen uns pallassos, una maga que carrega una síndria enorme, una executiva que infla globus; la mateixa iaia Emília i també els seus nets.

La Dansívora neix el setembre del 2021; arran de la necessitat de dues professionals de l’àmbit de la dansa contemporània i clàssica: Aina Gargallo i Anna Vila, de crear i compartir amb la societat el seu compromís amb les arts escèniques; que consideren que són un bé essencial. Inspirades pel llibre infantil Somni sota la finestra, decideixen unir-se per transformar aquesta història en una narració ballada; que pugui arribar a molts infants i a tots aquells que vulguin acompanyar-los.

Fitxa artística

Direcció artística i coreografia: Aina Gargallo i Anna Vila
Interpretació: Aina Gargallo, Anna Vila i Julián Rico
Música original: Lluís Alba
Escenografia: Lluís Alba
Vestuari: Toni Galerons (basat en les il·lustracions de Jaume Bonnin)
Utillatge: Berta Vallribera
Veus en off: Marina Reyes i Lluís Alba

Horaris i venda d’entrades
La funció de Somni sota la finestra tindrà lloc el dissabte 20 de maig a les 12 h.
Per a més informació de la programació completa del Festival, podeu consultar la nota de premsa genèrica fent clic AQUÍ.

10 anys de Terrats en Cultura

Aquest 2023 se celebren deu anys des que l’associació Coincidències va donar el tret de sortida a la 1a. edició de Terrats en Cultura, que s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la cultura més genuïna; sense cues ni grans artificis, de mesura humana i compromesa amb l’entorn. Fa una dècada que aquest festival porta esdeveniments escènics efímers als terrats, uns espais normalment inaccessibles; i proposa al públic una manera diferent de viure la ciutat, des de les altures.

Terrats en Cultura

Terrats en Cultura és un cicle d’arts escèniques i música impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània;  que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival recupera aquests espais i, alhora:  aposta per un model d’urbanisme més sostenible.

Coincidències

Coincidències és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa en el sector de les arts escèniques; la democratització cultural i la creació de nous públics des de l’any 2013. Nascuda a Barcelona, l’associació té com a principal objectiu recuperar, a través d’accions culturals, espais urbans de socialització: com ara els terrats d’edificis públics i privats. L’entitat és creadora del festival Terrats en Cultura. També és un dels membres fundadors del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN), una xarxa que reuneix diferents projectes socials, culturals, urbans i mediambientals; que tenen els terrats de les ciutats europees com a elements vertebradors de la seva activitat.

Author