Søren Evinson estrena a Barcelona, a l’Antic Teatre ‘La nació que neix del cos’

11.15.2018

Author

El 22 de novembre, Søren Evinson estrena a Barcelona el seu primer solo com a creador: A Nation Is Born In Me, una performance entorn del concepte de “nació” materialitzat en un cos escènic.
S. XXI: la diversió de sentir plaer i d’exercir poder, polítiques d’identitat i moviments nacionalistes europeus, polítiques mediàtiques i cultura esportiva… tot reunit en un cos en escena: A Nation Is Born In Me és un solo que explora les interseccions entre les reclamacions col·lectives i els desitjos individuals i com aquests elements treballen entre ells per enfortir-se.

La peça construeix un paisatge escènic per mitjà de la trobada imprescindible entre cos, text, objectes, cant, so i, sobretot, públic. Irònica, inquietant i exigent, la performance suposa la quarta creació escènica de Søren Evinson i la primera en solitari. Estrenada en l’última edició del Festival TNT, Evinson ha continuat aprofundint-ne en una nova residència al Kulturfabrik de Luxemburg. A l’Antic veurem, per primer cop a Barcelona, el resultat del procés.

A Nation Is Born In Me és una coproducció d’Antic Teatre (Barcelona), Festival TNT (Terrassa), le phénix, scène nationale Valenciennes (França) i Kulturfabrik (Luxemburg), i compta amb el suport del Graner (Barcelona), Konvent.0 (Berguedà), L’Estruch (Sabadell), Teatre Enjòlit (Barcelona) i la Generalitat de Catalunya.

Es podrà veure a l’Antic Teatre, a les 20:00, els dies 22, 23, 24, 25, 29 i 30 de novembre, i 1 i 2 de desembre. L’espectacle entra dins la promoció#SocAntic, que permet els espectadors aconseguir entrades de franc (trobareu més informació aquí) i també participa de la xarxa Escena 25, amb una reducció del 60% en el preu de l’entrada per a joves menors de 25 anys.

A més, hi haurà dues sessions de postfunció i trobada amb públic: amb Travessia Recomana el divendres 23 de novembre i amb Agost Produccions el dissabte 1 de desembre.

La premsa ha dit:

A Nation Is Born In Me és una trobada entre l’intèrpret i el públic més propera a un xoc de trens que a la llepada convencional. (…) La mirada de l’espectador és la gasolina que alimenta el performer, i la rodonesa de la peça està lligada a la naturalesa del mateix fet teatral. Oriol Puig, Núvol
 
«Ha creado un personaje tiránico, caprichoso, obsceno, animal y salvaje. (…) y hasta diría que, cansado del Procés y las banderitas que alzan los unos y los otros, ha decidido que le crezca una nación entera dentro de él.» Rubén Ramos, Teatron

Soren Evinson genera una trobada íntima entre l’intèrpret i el públic, se’ns mostra despullat, sense artifici i no es reserva ni un gra de sí mateix per regalar-nos plaer i rigorositat tècnica. Meritxell Caralt Soto, NovaVeu – Recomana.cat

SØREN EVINSON es forma a Barcelona i a Londres i durant sis anys viu allà i enceta la pràctica artística en col·laboració amb altres professionals, en espais convencionals i no-convencionals. Evinson genera situacions que especulen amb diferents estructures de poder. Conjuga so, text, moviment i espai perquè interactuïn i formin organismes vius. Els seus treballs han estat presentats internacionalment en festivals de dansa, de teatre i deperformance, galeries d’art, edificis abandonats i places públiques.

Author