Susanna Barranco proposa ‘Accions de Resistència’, a l’Escenari Joan Brossa

10.25.2019

Author

Dimecres que ve 30 d’octubre arriba a l’Escenari Joan Brossa Accions de resistència, un text escrit per Marta Galán i dirigit i interpretat per Susanna Barranco.

Accions de resistència mostra la distòpia d’una possible societat futura, on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera postdramàtica que es situa entre la realitat i la ficció.

L’espectacle és una crítica i una reflexió sobre la incertesa a la qual estem sotmesos, i sobre el tipus de sistema econòmic que habitem i fem créixer. És una crítica a l’ordre mercantil a través de quatre accions de resistència: parir, caminar, no produir i morir. En una societat on l’eix vertebrador és el capital, la resistència a les regles imposades pot contribuir a crear llaços de reciprocitat entre nosaltres.

La seva autora, Marta Galán, ha estrenat més d’una quinzena d’obres escèniques d’autoria i direcció pròpia amb diferents equips creatius i amb una destacada projecció nacional i internacional com ara Protégeme, instrúyeme (Teatre Lliure-Radicals Lliure, BCN, 2008) o Traïció (cicle En Procés-Teatre Lliure, 2018). A més, és autora del text Conillet (Teatre Lliure 2015 / Teatre Romea 2016), interpretat per Clara Segura i dirigit per Marc Martinez.

Susanna Barranco, creadora, directora, realitzadora i actriu, assumeix la direcció i interpretació de Accions de resistència. Barranco és la creadora de la companyia que duu el seu nom, amb la qual ha creat muntatges entre els que  destaquen Estridències (amb la col·laboració de Jordi Puntí, 2001) o Red Room (2019), que es podrà veure en aquesta edició del Temporada Alta.

També ha dirigit i produït nombrosos documentals amb la productora LaBarrancoFilms, com Caure del niu (Menció Especial Premi als Mitjans de Comunicació 2017), Nues (Menció especial VI Premi Josep M. Planes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, 2018) i De Rodillas Corazón (2018, amb suport d’À Punt Mèdia i TV3).

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Del 30 d’octubre al 3 de novembre – 5 úniques funcions
ESTRENA dimecres 30 d’octubre
Horaris De dimecres a dissabte 20.30 h i diumenge 19.00 h
Preus Dimecres i dijous 15€. Divendres, dissabte i diumenge 20€.
Durada 80 min
ESPECTACLE EN CATALÀ

#AccionsDeResistencia

Aquesta obra s’enmarca en l’intinerari #FutursBrossa, on diferents autors (Joan Yago, Anna Maria Ricart, Susanna Barranco, Marta Galán, Miquel Ripeu i Roger Conesa) proposen la seva mirada, pròpia i única del que esdevindrà el nostre món.

Author