Tanca la 1ª edició del CATBASUR, el Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona

12.31.2019

Author

Ja s’ha acabat a primera edició del CATBASUR, el Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona que neix amb objectiu vincular culturalment Catalunya i Amèrica de Sud. Aquesta primera edició s’ha caracteritzat per la varietat de les obres presentades i per la posterior bona acollida del públic, tant en la seva secció oficial com en les obres convidades. Entre experts, mitjans de comunicació i assistents, han passat més de 800 persones per la sala de teatre La Badabadoc. El Festival s’emmarca en el 5è aniversari de l’obertura de a sala.

Catbasur que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ​​es va crear amb l’objectiu de servir com a plataforma de suport i promoció de la producció de teatre català. Segons, Guadalupe Celles i Ángel Grisalvo, directors de festival, “l’èxit es deu al fet que el festival dóna veu a un format teatral poc visible però de molta qualitat.”

El jurat ha destacat la dificultat en l’elecció de l’obra guanyadora. Ivan F Mula i Fernando Solla han assenyalat que el jurat ho ha tingut molt difícil per la qualitat de les obres i la seva diversitat: “L’única cosa que tenien en comú les obres era que eren unipersonals”, apuntava Nicolau Larruy.

El CATBASUR tanca amb una clara obra guanyadora. Premi del Jurat i Premi del Públic han coincidit en assenyalar que Mirta en Espera, de Ángela Palacios, sigui l’obra que viatge a la sala Moscou Teatre (Buenos Aires) i, a més, sigui programada a la temporada 20-21 a la sala organitzadora La Badabadoc.

Encara amb la conclusió el certamen, la segona de les obres convidades L’amant dels cavalls contínua en cartell fins el 13 de gener en què a més, l’actriu principal, Ana Scannapieco, donarà un taller d’entrenament actoral el 4 i 5 de gener.

La I edició de l’CATBASUR ha estat organitzada per la sala de teatre La Badabadoc, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i gràcies a la col·laboració de Moscou Teatre, Lantonia Films, Moritz, Nut i Kopparberg.

Author