Teatre argentí a La Badabadoc amb El lento naufragio de la estética, sota la direcció de Mai Rojas.

10.25.2018

Author

La Badabadoc estrena demà dia 26 El lento naufragio de la estética, una obra de Gonzalo Funes, sota la direcció de Mai Rojas i dins del programa Teatro Argentino.

El naufragi és una forma de dissort, desgràcia i infelicitat. Que naufragui un vaixell és terrible, però què passa quan naufraga la nostra percepció de la bellesa en un mar de somnis? L’estètica estudia l’essència i la percepció de la bellesa. Entendre el que ens permet ser com som, ens obre els ulls. Les sensacions que formen la realitat física que ens envolta ens contextualitza i posen els nostres peus a terra. El plaer o satisfacció que sentim en percebre alguna cosa bella és irrenunciable. Sabors, olors, formes, moviments i sons ens mostren la bellesa del que ens envolta, el que es troba en equilibri i harmonia amb la natura. No poder percebre el que ens dóna plaer és un veritable naufragi.

Un actor frustrat naufraga entre bambolines acompanyat pel fantasma d’un amor perdut. Un bufó provocador polemitza sobre l’ofici de ser actor. Un humil obrer d’una petita sala de teatre juga a interpretar les històries més intenses d’amor, de bogeria i de mort. No poder percebre la bellesa de les coses amb claredat fa que tot es confongui. La realitat sembla somni i el món oníric es torna realment tangible. En aquest context es troba el nostre protagonista, sortejant onades de confusió i vents d’injustícia, a l’espera d’albirar al lluny la costa, bella i sublim.

El lento naufragio de la estética es podrà veure a La Badabadoc del 26 d’octubre  fins al 11 de novembre de divendres a diumenges a les 20,30 h.

Author