Temporada Alta posa a la venda un nou avançament de 10 espectacles de la seva programació; que es veuran en la seva 33a edició. També es donen a conèixer les 8 subseus que el festival té escampades pel territori; consolidant Barcelona que repeteix per tercer any consecutiu, i les segones temporades del projecte audiovisual; La Caverna i Això no és un càsting, el pòdcast de Temporada Alta amb Ràdio Primavera Sound.
Dues estrenes absolutes i una estrena a Catalunya
D’entrada, Temporada Alta posa a la venda l’estrena absoluta de l’espectacle Un matrimoni de Boston; una nova posada en escena del text de David Mamet, que ja va estrenar el Teatre Lliure l’any 2005 amb: Anna Lizaran, Emma Vilarasau i Marta Marco. En aquesta ocasió, el nou muntatge repeteix director, Josep Maria Mestres; atorgant a Vilarasau el paper que llavors va fer Lizaran; a Marco el paper que llavors va fer Vilarasau i incorporant a Emma Arquillué per interpretar el personatge més jove. Aquesta comèdia nord-americana escrita el 1999 recrea l’ironia victoriana d’Oscar Wilde, per parlar de la relació entre dues dones: que no necessiten el suport de cap home per a subsistir.
L’altra estrena absoluta serà Madame Lumière, una recomposició de l’espectacle familiar de La Menuda; que ja es va poder veure al TA23 i, al qual, aquesta vegada, s’ha incorporat el Cor Geriona; per a la nova versió. Es tracta d’un espectacle pluridisciplinar per a la primera infància (0-3 anys) sobre: la llum, la nit i el poder de la música.
Finalment, serà estrena a Catalunya, Age of Content, un espectacular muntatge de la companyia (La)Horde que, des de 2019, lidera e:l Ballet National de Marseille. En aquest muntatge de dansa, que es podrà veure al Mercat de les Flors, s’explora la relació entre: el nostres cossos físics i la seva virtualitat. D’aquesta manera, per tercer any consecutiu, Barcelona serà subseu del festival que consolida la seva amplitud de territori; fins a la capital de Catalunya.
Noms destacats de música i teatre
D’altra banda, el festival gironí torna a apostar per programar alguns dels grans èxits de la cartellera teatral; repartint-la per diferents localitats del territori. Així, noms destacats com Andreu Buenafuente (La ràdio que em va parir), Josep Maria Flotats (La disputa); Sopa de Cabra o La Calòrica (Le congrés ne marche pas), sumats a espectacles com Altsasu, El favor o Operetta; es podran veure a alguna de les 8 subseus confirmades d’aquest any: Banyoles, Bescanó, Celrà, Figueres, Palafrugell, Sant Gregori, Torroella de Montgrí i Barcelona.
La resta de programació de les subseus es donarà a conèixer juntament amb la totalitat de la programació el pròxim 29 d’agost.
Segones temporades de La Caverna i Això no és un càsting
Actualment en producció, el festival confirma que La caverna, el seu projecte audiovisual, i Això no és un càsting: el pòdcast de Temporada Alta i Ràdio Primavera Sound, tindran una segona temporada de quatre i nou episodis respectivament; que s’emetran durant l’edició 2024.
La caverna és una sèrie de converses entre grans directors i creadors de l’escena europea que han passat pel festival; amb personalitats del món de la cultura triats per ells mateixos. Angélica Liddell, Romeo Castellucci, Christiane Jatahy, Declan Donnellan, María Muñoz (Mal Pelo) i Marcos Morau (La Veronal); van ser els artistes convidats de la primera temporada a la qual ara se sumaran quatre episodis més.
Per la seva banda, Això no és un càsting, el pòdcast de Temporada Alta amb Ràdio Primavera Sound: oferirà 12 episodis més abordant diferents temes sobre el món de les arts escèniques. Presentat per Paula Carreras i Marc Tarrida Aribau, la primera temporada va explorar diversos debats sobre humor i teatre; monòlegs dramàtics, adaptar clàssics, teatre musical, èxit precoç, crítica teatral o autoficció, entre altres, amb convidats com: Jordi Oriol, Bàrbara Mestanza, Nil Cardoner, Joana Vilapuig, Júlia Barceló, Elena Tarrats, Marta Aran, Ana Polo, Marc Sarrats, Xavi Pardo; Sol Picó o Oriol Puig Taulé, entre altres.