Temporada Alta programa 14 espectacles de teatre, música i per a públic familiar coincidint amb les Fires de Girona

10.23.2019

Author

A punt de començar les Fires de Sant Narcís, Temporada Alta proposa una programació molt diversa pensada per a tots els gustos i edats: estrenes internacionals, muntatges per a tota la família, produccions d’èxit que fan gira amb parada al Festival o alguns dels grans noms de la música del moment.


MUNTATGES PER A TOTA LA FAMILIA

El públic familiar podrà gaudir de quatre propostes adaptades a tots els gustos.  Entre ells destaca la companyia canadenca Cirque Éloize que presenta al festival Hotel, amb una dotzena de músics i acròbates en escena. Per als més petits de tots, s’estrena Musicals pels més Menuts de Concerts pels més Menuts, un concert per captar l’atenció dels nens de 0 a 4 anys a través de tots els sentits, amb un repertori de peces musicals de tots els temps. El mapping i els audiovisuals interactius faran que les nenes i els nens pensin que han entrat en un videojoc poètic i futurista, envoltat de raigs làser i fantasies en 3D a Geometria de Roseland, i finalment l’espectacle de titelles i autòmats que explica la història de la primera gossa astronauta, Laika de Xirriquiteula Teatre, per a partir de 5 anys, guanyador del Premi de la Crítica 2018 al millor espectacle familiar i el BBVA de Teatre 2018.


GRANS PROPOSTES

El director argentí Claudio Tolcachir, torna al festival presentant,  per primera vegada a l’Estat espanyol, Próximo, el seu darrer muntatge. L’espectacle aborda les relacions d’amor en els temps actuals, on les comunicacions faciliten el contacte i obren grans possibilitats, però també obren molts interrogants. La companyia farà dues funcions el divendres 1 i dissabte 2 de novembre al Teatre de Salt.

La companyia mexicana Lagartijas tiradas al sol, especialitzada en teatre documental, enguany presentarà la seva vuitena proposta a Temporada Alta. En aquesta ocasió presentarà Tula, una altra proposta del seu cicle sobre la situació política a Mèxic que s’estrenarà per primera vegada a l’estat el 26 d’octubre a la Sala La Planeta de Girona, una instal·lació teatralitzada que parla de la violència soterrada a la societat, la que no es manifesta de forma explícita.

El Teatre de Salt acollirà el dilluns 28 d’octubre Iphigenia en Vallecas, una nova versió del mite dirigida per Antonio C. Guijosa que ja ha recollit dos premis Max aquest 2019, al millor espectacle revelació i a la millor actriu protagonista, María Hervás. Iphigenia és, ara, una jove sense recursos, un nini (ni estudia ni treballa) que sobreviu sense recursos a Vallecas, i que es dedica a matar les hores.


OMARA PORTUONDO I AMAIA A LA PROGRAMACIÓ MUSICAL DE FIRES

La música també arriba al Festival els propers dies amb dos grans concerts. El primer, en el marc de la gira mundial Omara es Cuba – El último beso, la diva cubana torna a Temporada Alta per repassar el seu millor repertori. Aquesta vegada, acompanyada de Roberto Fonseca al piano la reina del Tropicana, ens regalarà una dosi de boleros i sons cubans. I el segon, Amaia, clara, contundent i transgresora, amb la presentació del seu primer àlbum Pero No Pasa Nada, amb les cançons senzilles i desenfadades d’aquest treball d’una de les cantants que ha deixat més petjada a les darreres edicions d’Operación Triumfo.


SIS MUNTATGES PER A TOTS ELS GUSTOS

A banda d’aquestes propostes el programa de Temporada Alta per Fires es completa amb l’estrena de GRRRLS!!!Manifestos feministes dels segles XX i XXI de Carlota Subirós, un recorregut lliure pels manifestos més apassionats que han configurat les darreres onades del moviment feminista. El concert-espectacle que desestigmatitza les malalties mentals Suite TOC núm. 6 de la mà de la Clara i l’Ariadna Peya (Les Impuxibles) que pugen a l’escenari el Transtorn Obsessiu CompulsiuNenes i nens, un autèntic tour de force d’Anna Sahun dirigit per Joel Joan que s’acaba convertint en un al·legat contra el masclisme. La partida d’escacs, amb Jordi Bosch que protagonitza el nou muntatge d’Iván Morales, un estudi sobre les obsessions a partir d’una novel·la d’Stefan Zweig, el gran cronista austríac de l’Europa finisecular.

I també un dels grans èxits de la cartellera d’aquest estiu, el muntatge transgressor Jerusalem amb Pere Arquillué interpretant un Falstaff contemporani en un retrat mordaç de la Gran Bretanya dirigit per Julio Manrique.

 

Author