T’has plantejat mai escriure una obra de teatre? Et presentem els cursos de primavera de La Beckett!

03.21.2024

Author

La Sala Beckett ens ha enviat el llistat dels seus cursos de primavera. Us els enviem, perquè cal inscriure’s aviat!

Dramatúrgia
Iniciació

Del 18/04 al 20/06/2024
Construir el camí
amb Marilia Samper

Una de les dificultats més grans de l’escriptura teatral és el desenvolupament de la trama: de vegades ens queda curta i ens costa donar-li continuïtat; altres vegades ens excedim en un diàleg que es desvincula de l’acció i ens trobem amb molt de text; en què no passa res. En aquestes sessions els alumnes practicaran com administrar eficaçment els recursos dramatúrgics durant el recorregut de l’obra.

Més informació
……………………………………..

Del 18/04 al 20/06/2024
La tècnica de la no tècnica
amb Marta AranEn aquest curs es treballaran totes les eines a l’abast per iniciar-se en l’escriptura teatral, incloent-hi la pròpia percepció. A través d’unes rutines d’entrenament artístic, es buscarà trobar l’equilibri de les regles bàsiques de la dramatúrgia, la disciplina i la pròpia essència més genuïna.

Més informació
……………………………………..

Dramatúrgia
Avançat

Del 12/04 al 31/05/2024
Les claus de l’humor (Com escriure una obra còmica)
amb Marc Martín

Escriure comèdia no és gens senzill, però en aquest curs es treballaran els mecanismes i les claus de l’humor. Malapteses, reaccions, acudits, exageració, sorpresa, veritat, subtext, ironia dramàtica i to. Durant el curs s’analitzaran exemples del cinema, la televisió i el teatre amb exercicis pràctics. A més a més, s’ensenyarà el mètode dels professionals per escriure una obra còmica.

Més informació
…………………………………….

Del 16/04 al 18/06/2024
Aquí y ahora
amb Eva Mir

En aquest taller els alumnes entraran de ple en els dos aspectes que, per a l’Eva, constitueixen l’essència del teatre: l’espai i el temps, però no com a elements a prendre en consideració, sinó com a detonants d’un projecte artístic, com a eix vertebrador d’una dramatúrgia.

Més informació
…………………………………….

Del 24/04 al 19/06/2024
Escriure a peu d’escena
amb Carol López

L’objectiu del curs és el mateix que el de qualsevol dramaturg: crear històries. Però la metodologia de la Carol López defuig de l’escriptura solitària de l’autor davant del seu ordinador, sinó que busca escriure a peu d’escenari a partir d’improvisacions i intrínsecament lligades a la posada en escena. És una escriptura absolutament viva.
Dirigit a dramaturgs i directors.

Més informació
…………………………………….

Dramatúrgia. Tots els nivells

Del 16/04 al 21/05/2024
Panoràmica Pinter
amb Lina Lambert i Albert Tola

L’actriu Lina Lambert i el dramaturg Albert Tola, després d’una llarga amistat plena de complicitat teatral; proposen un taller al voltant de l’obra de Harold Pinter des del punt de vista de la interpretació actoral; i de l’anàlisi de fragments dels seus textos. Al taller, de caràcter teoricopràctic, es treballaran un ventall d’obres de les seves diverses etapes.
Taller dramatúrgic i d’interpretació dirigit a actrius i actors, dramaturgues i dramaturgs, així com directores i directors; independentment del nivell d’experiència que tinguin.

Més informació
……………………………………

Altres disciplines:

Guió

Del 19/04 al 21/06/2024
Com fer un projecte per a una sèrie de televisió?
Curs avançat de guió televisiu amb David Plana

Com convertir una obra de teatre, una novel·la, un conte o, simplement, una bona idea en un projecte audiovisual amb cara i ulls? Al curs es treballarà a partir de les propostes dels alumnes, per anar desgranant les diferents parts d’un projecte;  i veure què aporta cadascuna d’elles al plantejament original. Al mateix temps que s’analitzaran els elements que conformen un projecte professional de sèrie de televisió.

Més informació
……………………………………


Poesia

Del 15/04 al 17/06/2024
El fer i el dir
Núria Martínez-Vernis

Un curs de poesia escrita i dita en veu alta. Es donaran eines, trucs i recursos, es llegiran textos de moltes maneres, s’improvisarà, es treballarà la veu, l’espai;  i s’escriurà una obra pròpia. La poesia no s’ensenya, però hi ha milions de maneres de fer i dir per veure i explicar. Algunes et peten el cervell i fan coixí, fan el pòsit que serà l’estil propi. S’hi rebran persones convidades, es perdrà la por, es desmitificaran tòpics i es desmuntarà lo poètic per fer poesia.

Més informació
……………………………………………………….

Interpretació

Del 22/04 al 03/05/2024
Comptaquilòmetres a zero: treball d’escenes
Iván Morales

En aquest taller es busca la inspiració en autors i autores que han ajudat l’Iván Morales en algun moment a girar el cap (Sarah Kane, Kae Tempest, Cassavetes, Orton o McDonagh). També s’hi exploraran algunes peces com Anatomie d’une chute de Justine Trier, El silenci de Bergman o Saint Omer d’Alice Diop, o fins i tot còmics com Mònica de Daniel Clowes, o vídeos de youtube i memes que ja formen part del nostre univers dramàtic quotidià.

Més informació
………………………………………………………

Creació escènica

Del 22 al 26/04/2024
El tiempo como materia
amb Marta Pazos

En aquest taller teoricopràctic, la creadora escènica Marta Pazos comparteix la metodologia de la seva feina. Igual que al conill blanc, que s’escapoleix pel seu cau cap allò desconegut; els alumnes la seguiran en un procés col·lectiu que legitima la intuïció i el gaudi com a eines centrals del treball creatiu, agafant el temps; no com a límit, sinó com a recurs material.
Taller dirigit a intèrprets, directors, dramaturgs, escenògrafs, figurinists, iluminadors, gestors culturals i persones de qualsevol disciplina interessades en el procés creatiu.

Més informació
…………………………………….

Del 27 al 31/05/2024
Dramatúrgia de vídeo a escena. Un laboratori d’Agrupación Señor Serrano
amb Àlex Serrano

Aquest workshop vol ser una introducció a la posada en escena mitjançant dispositius digitals a través del treball de la companyia de teatre Agrupación Señor Serrano. El taller es vehicula a partir de diversos exercicis pràctics en grups.
Taller de creació escènica a partir de dispositius digitals dirigit a directors, escriptors, actrius i actors, escenògrafs, videoprogramadors, espectadors, cuiners, bombers, metges, pilots i gent normal en general.

Més informació
………………………………………………………

Altres disciplines
Clown

Del 09 a l’11/04/2024
Workshop de clown
Curs de clown amb Guillem Albà

Deixar de banda les pors i les vergonyes, que no serveixen per a res. Descobrir eines que podem aplicar a totes les altres arts i disciplines escèniques. I sí, segurament també a la nostra vida. Al dia a dia. Un recorregut que viatja del pallasso clàssic del nas vermell a les múltiples formes del clown i la comèdia. El missatge és sempre el mateix: les ganes de jugar, de divertir-se. Jugar. Jugar. Jugar.

Més informació

Consulta tots els cursos aquí!

Author