Thomas Noone Dance estrena al SAT! ‘After the Party’, on s’encara amb el seu ‘alter ego’

07.12.2019

Author

El 20 a les 20h el coreògraf Thomas Noone estrena al SAT! el seu darrer espectacle: After the Party,  un solo on Noone s’atreveix a explorar més enllà de la dansa amb la manipulació de titelles, text i clown. Es podrà tornar a veure el dia 21 i, de moment, prou. Marxa de gira!

After the Party posa en escena les reflexions que es fan de matinada quan tothom ha marxat de la festa i ens quedem sols recordant allò que hem expressat, el que no hem dit, els errors que creiem haver comès… una situació extrapolable a diferents moments de la maduresa vital. Noone ho planteja acompanyat d’un titella que el representa a si mateix, com a un mitjà per expressar l’estranyesa que ens produeix el nostre propi comportament.


EL TERCER SOLO DE NOONE

Thomas Noone va estrenar el solo As If I l’any 2014 en una invitació del festival Sismògraf d’Olot, i el 2016, amb motiu del 15é aniversari de la companyia, els ballarins van coreografiar al director a Still. A After the Party Noone es dirigeix a ell mateix com a intèrpret amb una nova fórmula que el situa a un lloc diferent físicament.  I és que al costat de la dansa enèrgica, subtil i precisa del ballarí, incorpora la manipulació del titella construït per Andre Mello i que representa el seu alter ego en un joc de miralls que el confronta amb si mateix. Mello és col·laborador habitual del cèlebre director d’espectacles de dansa i marionetes Duda Paiva, qui ha assessorat a Noone en la manipulació. El coreògraf també ha comptat amb l’assessorament de Montse Puga, actriu, pel que fa a l’acompanyament en la part textual i dramatúrgica de la peça, mentre que Martí Torras, actor, pallasso i director d’escena, l’ha ajudat en els recursos de clown que l’intèrpret desplega durant la funció.

After the Party és, doncs, el tercer solo de Noone, i suposa una aposta decidida per continuar avançant en la recerca coreogràfica, aquesta vegada gràcies a la manipulació del titella, però també per oferir una peça de qualitat quan es troba en la seva maduresa com a ballarí. ATP té previstes funcions ja pactades a Maribor, Eslovènia, Barcelona i altres localitats nacionals durant els pròxims mesos, per tornar al SAT! el mes de febrer.

Fitxa artística
Direcció, coreografia i interpretació: Thomas Noone
Ajudant de direcció: Núria Martínez i Alba Barral
Dramatúrgia: Montse Puga
Assessorament clown: Martí Torras
Música: Jim Pinchen
Disseny de llums: Jimmy Strom
Vestuari: Marc Udina
Disseny i construcció del titella: Andre Mello
Fotografia: Yoana Miguel
Producció i comunicació: Sara Esteller
Amb l’assistència artística de Duda Paiva

Una producció de TND en col·laboració amb ICEC – Generalitat de Catalunya i el SAT! Sant Andreu Teatre.

Author