A partir del 5 de juny, torna, a l’escenari de La Villarroel, L’illa deserta, una producció de La Brutal; escrita i dirigida per Marc Artigau i Queralt i protagonitzada per Maria Rodríguez i Isak Férriz.
L’espectacle, una comèdia romàntica sobre la parella i com de casuals poden arribar a ser les nostres relacions sentimental; va rebre una resposta molt positiva tant per part del públic com de la crítica especialitzada; exhaurint repetidament totes les localitats durant l’exhibició.
Les espectadores i espectadors van quedar completament enamorats per les peripècies d’Ell i d’Ella; d’una història d’amor imperfecta com els seus protagonistes i amb els quals l’audiència es va sentir profundament identificada. Els mitjans, precisament, van entendre i fer-se ressò d’aquesta qualitat del muntatge; amb una dramatúrgia més punyent del que el gènere còmic en la qual s’insereix deixen endevinar en un inici.
El muntatge va acumular diverses nominacions als premis més destacats de les arts escèniques, entre elles la de: Millor Actriu per a Maria Rodríguez i la de Millor Direcció per a Marc Artigau als Premis Butaca; i la de Millor Actriu per Maria Rodríguez als Premis de la Crítica.
Ara, per aclamació popular, la comèdia reprèn les funcions, a més, amb una nova incorporació: aquest cop, el rol de parella de l’actriu Maria Rodríguez recaurà en l’actor de cine, teatre i televisió Isak Férriz; conegut, entre altres, per la seva aparició en sèries com: Los hombres de Paco, Cites, Gigantes o El cuerpo en llamas.
De tot allò que hauria pogut ser.
Ella que treballa en un banc i que pintava grafits per la ciutat.
Ell que és repartidor a domicili i que somia en ser actor.
Ella i Ell que ens expliquen com van ser, com són i com seran, ara que una trobada fortuïta; tancats dins d’un ascensor, els pot canviar (o no) l’existència per sempre. Què t’enduries a una illa deserta? Una vida explicada des del principi fins al final, tenint en compte totes les possibilitats, totes les variables.
Aquella mateixa nit quan, per fi, surten de l’ascensor, una xifra malentesa, un cinc per un sis: pot fer que no es tornin a veure mai més o pot ser el principi d’una llarga història.
L’illa deserta reflexiona –en una comèdia trista– sobre quines casualitats ens han dut fins aquí? De quines decisions ens penedim…? Com serien les nostres vides si ens enamorem o si finalment prenem altres camins.