Torna al teatre Victòria ‘El Despertar de la Primavera’

02.22.2019

Author

El despertar de la primavera (Spring Awakening) torna als escenaris a partir del 28 de març al Teatre Victòria amb el jove planter de nou talents del teatre musical català, que ha aconseguit transformar el musical pop-rock en un fenomen entre públic jove. El tractament innovador de temes que els hi són molt propers, com el despertar sexual, l’amor, la repressió, la por, l’abús de poder, la incompresió, ha propiciat la programació d’una temporada escolar que aproparà a la platea del Teatre Victòria gairebé 7.000 estudiants de secundària de 70 centres educatius, a partir d’aquest mes de febrer, i durant la temporada que s’allargarà fins el 14 d’abril. 

El planter de joves talents del teatre musical

El nou repartiment jove estarà encapçalat per actors com Víctor Gómez, que ja va destacar a Grease, Los Miserables, Molt soroll per no res, i ara ha sorprès pel seu paper a La Jaula de la Locas, o l’actriu Clara Moraleda, coneguda a Youtube com a Leopolda Olda i pels seus papers a Mar i Cel o Scaramouche. El musical també donarà l’oportunitat a nous talents com Berta Butinyà, que s’estrenarà com a protagonista femenina, i a un nombrós grup de joves promeses com Valèria Sorolla, Candela Díaz, Pablo Capuz, Adrià Andreu i Pol Rosselló. Per la seva banda repetiràn experiència artistes com Mireia Coma, Àlex Sanz, Laura Daza, Eloi Gómez i Marc Udina. Del repartiment adult repeteixen els mateixos actors que ja van triomfar a la temporada anterior, Roser BatallaRosa Vila i Mingo Ràfols, en la diversitat de papers que interpreten.

El despertar de la primavera és un musical pop rock que tracta el descobriment de la sexualitat en totes les seves variants i també una forma de denúncia i revelació contra una societat que encara avui dia ens controla i empresona. Escrita a finals del segle XIX, l’obra va significar una càrrega de profunditat contra les estructures d’una societat (l’Alemanya del moment i el món occidental en general) hipòcrita i dominada pels poders econòmics, la religió i la moral, i els valors reaccionaris.

Amb més de 17.000 espectadors en prop de 100 funcions a Barcelona i la resta del territori català, la producció té previst aterrar a Madrid al 2020, en un nou muntatge en castellà i posteriorment fer gira per les principals places espanyoles.

DE BROADWAY AL PARAL·LEL

Des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York, el musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, torna a Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk. Aquesta versió catalana, estrenada l’any passat a la sala Gaudí de Barcelona, no es queda curta i ha guanyat 2 Premis de la Crítica, 3 premis Teatro Musical de Madrid, 2 premis Broadwayworld i ha obtingut dues nominacions als Butaca.

L’espectacle, que conté 19 números musicals, està dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre, La família Addams),  la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical, Maremar de Dagoll Dagom), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo, Fun Home) i la traducció catalana de David Pintó (Mares i filles, Homes foscos, Scaramouche, Pel davant i pel darrera, Cabaret) i l’escenografia i vestuari creat per Jordi Bulbena (Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants).

El despertar de la primavera (Spring Awakening) és una producció de Marc FlynnRubén YusteOriol Miras, fundadors d’Origen Produccions.

Author