Torna la Commedia dell’arte a l’Institut del Teatre

10.31.2018

Author

Cada any, els alumnes de segon d’Interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) ens conviden a gaudir del seu talent abans de finalitzar el curs amb la representació de diversos espectacles de commedia dell’arte. Aquest curs acadèmic, però, els estudiants avancen el calendari i en comptes de fer les funcions a finals del mes de juny les fan la primera setmana del mes de novembre.

Els espectacles són el resultat del treball que han fet els estudiants en els tallers de commedia dell’arte, sota la tutela de diversos professors d’interpretació, veu, moviment, esgrima i cant. Seran tres peces diferents que es presentaran al matí, de forma intercalada, a les 10h, 12h i 13.30h a l’Atri, l’espai lliure exterior de la façana de l’Institut del Teatre, i per la tarda, a les 16h, 18h i 20h al Teatre Estudi.

Les funcions, de caràcter gratuït i obertes a tothom, es duran a terme el dimecres 7, el dijous 8 i el divendres 9 de novembre i la durada de les representacions és d’una hora i trenta minuts. Consulteu la fitxa i els horaris detallats de les funcions en aquest enllaç.

D’altra banda, el dimarts 13 de novembre l’escenari es desplaçarà a la Pl. Navas del Poble Sec on els veïns i veïnes podran gaudir dels espectacles a les 15h, 16h i 17h.

 

SOBRE LA COMMEDIA DELL’ARTE
La commedia dell’arte neix a Itàlia al segle XVI i és molt popular arreu d’Europa fins al XVIII. La seva característica principal és que no es basa en textos escrits sinó en la improvisació i que posa en joc un seguit de personatges estereotipats, com ara Arlequí o Colombina. Les seves influències són evidents en l’obra d’autors com Molière o Carlo Goldoni. Ja al segle XX, el gènere coneix una revifada gràcies al dramaturg Dario Fo i al director Maurizio Scaparro.

Author