Torna Passatge Insòlit, el festival referent de les arts del Firaire i del Circ de petit format

10.15.2019

Author

Preneu nota perquè ja falta poc: els dies  26 i 27 d’octubre engega la 14a edició del Passatge Insòlit, el festival especialitzat en les Arts del Firaire que se celebra des de l’any 2006 a Santa Coloma de Gramenet. És una proposta per a tothom  però amb especial menció al públic familiar. L’organització celebra la 14a edició del festival i obre un nou cicle que renovarà el certamen les properes edicions.

Enguany s’ha emplaçat en un nou espai: Can Roig i Torres. Allà el trobareu en petites carpes on es mostren curiositats, atraccions que funcionen amb energia humana, petits shows inspirats en les barraques de fira, jocs, màgia… tot a l’abast de l’espectador que, passejant i interactuant amb les diferents propostes, crea un Passatge Insòlit a la seva mida.

Passatge Insòlit es consolida com una plataforma d’entrada de nous públics al món de les arts escèniques. El festival està impulsat per l’Associació Teatral Denominació d’Origen i rep el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

LA PROGRAMACIÓ
Aquests dos dies, a partir de les 18h, el festival obre les portes a un nou Passatge Insòlit amb un cartell compost per dues línies de programació: per a tots el públics  (durant els matins) i per als adults (per la nit).

Entre les propostes per a tots els públics s’hi podran veure companyies com Circ Pistolet, Toti Toronell, Pere Hosta o L’Excentrica.  La programació per adults del dissabte nit estarà protagonitzada per la Cia. Vaques amb Ye Orbayuun cabaret circense per adults. Les mítiques atraccions firaires de L’Avalot i l’estrena de la nova proposta dels Antigua & Barbuda, completen la programa, del que us en fem un avançament:

EL MATÍ DEL PASSATGE

QUAN NO TOCÀVEM DE PEUS A TERRA
Cia. Circ Pistolet
Un espectacle autobiogràfic sobre l’amistat de dues persones, adaptada al circ a través dels equilibris acrobàtics.
Dissabte 18:30 | 20:00
Diumenge 11:30 | 18:30 | 19:30
Gratuït | Durada: 15 minuts
————————————-
NOTHING DE NOTHING a ritme d’ESCARGOTS
Slow Olou
Toti Toronell i Pere Hosta proposen una poètica reflexió al voltant de la professió del pallasso.
Dissabte 19:30
Diumenge 12:00 | 19:00
Preu: 5€ | Durada: 60 minuts
————————————-
TEATRE DE FUNÀMBULS
Circ Xic
Dani Tomàs i Ton Muntané proposen retornar a l’essència, l’entusiasme i el risc del circ clàssic en una petita carpa d’aforament limitat.
Dissabte 18:30 | 20:00
Diumenge 11:30 | 18:30 | 19:30
Gratuït | Durada: 15 minuts
————————————-
NORMALMENTE O VICEVERSA
Cia. Tercio Incluso
Un espectacle d’humor absurd i blanc basat en situacions quotidianes, explicat a través d’un curiós i particular llenguatge.
Dissabte 18:15 | 19:15 | 21:30
Diumenge 12:00 | 18:45 | 19:45
Preu: 3€ | Durada: 10 minuts
————————————-
DUEL
L’Excèntrica

Un espectacle que narra la desconcertant peripècia de dos desconeguts que es veuran atrapats per la força incontrolable d’un duel inevitable i esperpèntic.
Dissabte 19:30 | 21:00
Gratuït
Durada: 15 minuts
————————————-
OPEN DOOR
Pere Hosta
Un espectacle de carrer que juga amb l’arquitectura urbana, on l’humor transforma la quotidianitat del vianant a través d’una porta.
Diumenge matí
Gratuït
Espectacle itinerant
————————————-
DIA DE PESCA
L’Avalot
En aquesta atracció, sis participants han de demostrar habilitats com a pescadors enganxant amb les seves canyes els peixos que corren per un circuit
Dissabte tarda
Diumenge matí i tarda
Gratuït
————————————-
TORÇABRAÇ (ESTRENA MUNDIAL)
Antigua & Barbuda
L’empresa catalana, especialista en la creació de nous mons a través de les màquines, estrena la seva nova atracció.
Dissabte tarda
Diumenge matí i tarda
Gratuït
————————————-

LA NIT DEL PASSATGE

YE ORBAYU
Cia Vaques
Un espectacle de Circ Rural Trash, per a públic adult, poèticament grotesc que combina equilibrisme i clown i que no deixa a ningú indiferent.
Dissabte 22:00
Preu: 5€
Durada: 45 minuts

Més informació a: https://www.passatgeinsolit.org/

EL FINAL I L’INICI D’UN NOU CICLE
Nascut l’any 2006, Passatge Insòlit va començar com un espai familiar dins la Festa Major de Santa Coloma de Gramenet. La gran afluència de públic va fer que els seus organitzadors transformessin aquella fira en un festival, desvinculat de la festa, per poder mantenir el seu esperit original: petites carpes, proximitat i curta durada dels espectacles.

L’any 2012 Passatge Insòlit es va transformar en un festival. Amb una línia de programació determinada, fidel als seus principis, marcada per una exigent direcció artística que escull els espectacles, els ubica en el temps i l’espai i els emmarca en un entorn.

Aquesta any el Festival celebra la seva 14a edició però amb una novetat: mirant cap al passat amb la intenció de fer un pas endavant en les properes edicions. “Volem seguir fent el Passatge, creiem tenir un públic fidel i interessat en aquest tipus de propostes, continuem creient que és una molt bona porta per donar l’entrada a nous públics que encara no són sensibles al fet teatral, creiem que és un molt bon marc per propostes artístiques arriscades i innovadores”, comenta Jaume Baliarda, un dels directors artístics del festival, i afegeix: “Però també és moment d’aturar-se un moment i repensar el festival, i, si s’escau, recomençar un nou cicle”.

Per celebrar aquest final de cicle, Passatge Insòlit proposa mirar enrere en una exposició retrospectiva, que es podrà veure a principis de novembre al Centre Cultural Can Sisteré.

 

Author