Última setmana per veure La Zanja de la companyia Titzina a La Villarroel

04.16.2019

Author

La companyia Titzina, formada per Diego Lorca i Pako Merino, celebra 18 anys amb una gira de La Zanja que els ha portat i els portarà a teatres de tot l’Estat convertint-los en una de les companyies amb més funcions a la Red Nacional.

La Zanja, que ja us vam presentar en aquesta notícia es podrà veure fins el 22 d’abril la Villarroel, que anteriorment ja va presentar Éxitus i Distancia siete minutos, de Titzina, una companyia que aposta per un teatre de nova creació, arriscat i compromès.

Titzina és sinònim de qualitat, rigor i professionalitat amb un marcat segell propi, cuidant fins al mínim detall. Diego Lorca i Pako Merino aposten per un teatre reflexiu on aborden els temes més universals de l’ésser humà com la mort, la bogeria, la felicitat i ara, amb La Zanja, el jo i l’altre, i com convivim amb la dicotomia.

La Zanja ens mostra conflictes universals amb una trama actual, dinàmica i plena de sorpreses. Amb personatges que evolucionen amb humor i passió al llarg de la història. Tot està pensat fins al mínim detall, l’escenografía, la posada en escena, les llums, el so o el vestuari, per formar una obra sense fissures per portar al públic a reflexionar sobre el seu paper a la societat.

Aquesta és la cinquena creació de la companyia, que s’ha produït a foc lent, Diego Lorca i Pako Merino han fet, igual que a les altres creacions, un gran treball d’investigació periodístic antropològic, entrevistant  i convivint amb els protagonistes.La Zanja els va portar a viure un mes a Perú, on la seva base econòmica és la mineria i on era molt evident la polarització entre la societat i com es conviu amb aquesta realitat. Allà també van aprofundir en la història de Francisco Pizarro i Atahualpa el 1532, que va donar com a resultat l’inici de l’expoliació i la mort de l’últim rei inca.

La Zanja es va estrenar el 2017 al Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès amb gran èxit de crítica i públic. De gira per tot l’estat, arriba a Barcelona per primera vegada, amb un calendari compromés fins el 2020.

Author