Últimes funcions de ‘La tendresa’ d’Alfredo Sanzol al Teatre Poliorama.

03.28.2019

Author

La Tendresa, escrita i dirigita per Alfredo Sanzol i protagonitzada per Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico Ferran Vilajosana, es podrà veure fins el divendres 19 d’abril, improrrogable, al Teatre Poliorama. L’espectacle, que ha tingut una excel·lent acollida per part del públic i la crítica, ha estat vist, des de la seva estrena, per més de 30.000 espectadors 7.000 joves en les seves funcions matinals. Després de 65 funcions, aquests són els últims dies que l’espectacle es podrà veure a Barcelona. 

La versió en castellà, La ternura, es va estrenar al 2017 al Teatro de la Abadía de Madrid amb gran èxit de crítica i públic. Seguidament va sortir de gira per tot l’estat, visitant els principals teatres del país. Ara es pot veure a Barcelona produïda per Dagoll Dagom T de TeatreJoan Lluís Bozzo ha fet l’adaptació del text de Sanzol al català.

Alfredo Sanzol s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir el muntatge La tendresa, una enginyosa comèdia romàntica que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor, perquè si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

SINOPSI DE LA TENDRESA
La tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Maragda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que van a parar a una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Ànimes turmentades, plans i paraules d’amor, cors salvatges, desitjos, tremolors, visions, jocs, enganys, relacions imprevisibles, enuigs, bellesa, confiança, màgia, embolics, aire, terra, tempestes, conjurs, bogeria, gelosia, amors eterns, innocència…Tot això i molt més és La tendresa.

Author