Única funció de ‘Looking for Europe, de Bernard -Henri Lévy, al Teatre Coliseum

03.15.2019

Author

El proper 25 de març, a les 20:30 hores, es representarà, en una única funció al Teatre Coliseum de Barcelona, ​​Looking for Europe, una obra de teatre escrita i interpretada per l’escriptor, filòsof i activista francès Bernard -Henri Lévy.

Amb el lema Contra els populismes, amb els barcelonins, ​​Looking for Europe és el monòleg interior d’un intel·lectual que, aïllat en una cambra d’hotel a Sarajevo, té 90 minuts per escriure un discurs sobre Europa. Lamentablement, només se li ocorren imatges desoladores d’un vell continent submergit per una onada nacionalista, racista, xenòfoba i antisemita sense precedents des dels anys 30.

El conferenciant està a punt de tirar la tovallola quan, en el cinquè acte, es produeix un cop d’efecte poètic en què els bons fantasmes de Dante, Goethe i Václav Havel vénen a recordar-li que el pitjor encara no és cert i que encara queda una via per sortir del populisme.

El text de ​​Looking for Europe, que ja s’ha representat en altres grans ciutats europees, és viu fins l’últim minut, ja que una part del contingut s’adapta en funció a l’actualitat de cada país. En aquest sentit, Bernard-Henri Lévy tria també un actor a cada ciutat per un petit cameo sobre l’escenari que, en el cas de Barcelona, ​​serà Albert Boadella.

L’obra, produïda per La Règle du Jeu & Quartier Lliure, serà representada en francès, amb subtítols electrònics en castellà.

Lévy, també conegut com BHL, va ser un dels líders del moviment Nouveaux Philosophes (nous filòsofs) que va aparèixer el 1976 com a resposta als dogmes de l’esquerra radical sorgida de Maig del 68. És autor de més de trenta llibres, com Qui va matar Daniel Pearl ?, American Vertigo, Enemics públics, La barbàrie amb rostre humà o The Genius of Judasim.

Author