La Fundació SGAE ha anunciat avui en roda de premsa l’escenari en què se celebrarà la XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, el major reconeixement al talent dels professionals del teatre i la dansa de l’Estat espanyol. El Teatro Calderón de Valladolid acollirà la cerimònia de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el proper 20 de maig.
La Fundació SGAE i l’Ajuntament de Valladolid han signat un acord de col·laboració per a aquesta edició. En la trobada amb els mitjans, l’alcalde de la ciutat, Óscar Puente, ha afirmat que “la presència dels Premis Max a Valladolid era obligada. És el primer cop que se celebren aquí, però hem demostrat amb escreix que som una ciutat de teatre”.
D’altra banda, Ana Graciani, presidenta de la Fundació SGAE, ha destacat el suport del consistori: “És fonamental que les institucions públiques s’impliquin en el desenvolupament de la cultura, que és un fonament bàsic per al creixement d’un país.” A més, Graciani ha emfatitzat el lema d’aquesta gala: la festa de la llibertat.
“Enguany volem celebrar —per a que no se’ns oblidi ni per un moment— que la pedra filosofal de la creació, l’únic camí per a que el fet escènic sigui sublim, és la llibertat. Per això convoquem aquesta festa de la llibertat. Per tenir molt present que una societat sense llibertat plena en les seves expressions artístiques està condemnada a ser una societat malalta”, ha destacat.
Finalment, José María Viteri, director artístic del Teatro Calderón, ha declarat: “Agraïm a la Fundació SGAE que hagi comptat amb el nostre teatre precisament en la celebració del 20è aniversari de la seva reinauguració, de manera que es reconeix la important tasca duta a terme per aquest teatre municipal, la seva programació estable i d’alta qualitat”. I ha conclòs que “ser la seu dels Premis Max és un premi en si mateix, i també un reconeixement per al públic de Valladolid. Crec que junts, la Fundació SGAE, els Premis Max i el Teatro Calderón de Valladolid, podem dur a terme un treball inoblidable”.
En l’acte de presentació, Graciani i Puente han signat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats. A l’acte, hi han assistit també Ana Redondo, regidora de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Valladolid, i Rubén Gutiérrez, director general de la Fundació SGAE.
|
Per primera vegada, els Max a Castella i LleóEl caràcter itinerant dels Premis Max els ha dut, al llarg de les 21 edicions precedents, a diferents teatres de la geografia espanyola. Tanmateix, és el primer cop que la festa de les arts escèniques recala a Castella i Lleó, una comunitat que ha rebut més d’una desena de Premis Max.
Altres ciutats com ara Sevilla, Barcelona, Bilbao, Còrdova, Guadalajara, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, València, Vigo o Saragossa també han acollit els guardons en edicions anteriors.
I el 14 de febrer, anunci dels candidats a la XXII edició dels Premis Max
En aquesta XXII edició dels Premis Max han concorregut un total de 359 espectacles i més de 3.000 professionals de les arts escèniques. El proper 14 de febrer s’anunciaran els candidats d’aquesta edició.
Els Max celebren 22 anys mantenint els seus tres premis especials: el Premi Max d’Honor, que distingirà la trajectòria d’una persona per la seva aportació, entrega i defensa de les arts escèniques; el Premi Max aficionat o de caràcter social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i companyies aficionades amb una contribució destacada a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedirà a l’espectacle que obtingui un major nombre de vots del públic a través del hashtag #VotaMax.
Sobre els Premis Max
Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max, amb un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona, 1919-1999), s’han consolidat al llarg dels anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques a l’Estat espanyol.
El comitè organitzador de la XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques està format per Ana Graciani, presidenta de la Fundació SGAE; Pilar Jurado, directora institucional d’Arts Escèniques de la Fundació SGAE; els dramaturgs Eduardo Galán, Yolanda García Serrano, Juan Luis Mira i Paloma Pedrero, i la coreògrafa María Pagés (membres del Col·legi de Gran Dret de la SGAE).
|