‘Visca l’amor’, l’homenatge d’Il·lús Teatre a Salvat-Papasseit, s’estrena a la CavaUrpí

06.03.2024

Author

L’actor Jordi  Boixaderas, la cantant i instrumentista Marina Prades i el pianista Artashes Aslanyan protagonitzen Visca l’amor!el nou espectacle que la companyia Il·lús Teatre estrena aquesta setmana a la CavaUrpí Sabadell per homenatjar el poeta Joan Salvat-Papasseit; en l’any en què es commemora el centenari de la seva mort. La proposta, dirigida per Jordi Fité i coproduïda amb la promotora cultural sabadellenca UiU, es podrà veure el dijous 6 (20.00) i el divendres 7 de juny (20.30) a l’escenari de proximitat del Vallès. Les últimes entrades disponibles estan a la venda a la plataforma Codetickets.

Visca l’amor és un homenatge biogràfic i poètic a Papasseit a partir de poesia, música i caçons; que apropen la seva vida i obra al públic. “Tan pel que va escriure com per la seva actitud vital, és un autor que mereix tot el reconeixement.  La mort el va atrapar massa jove, per això sempre ens quedarà el dubte de saber: què hauria arribat a fer. Però la seva popularitat l’ha convertit en un dels poetes més estimats i musicats del nostre país; i és de justícia retre-li un homenatge”, explica el director de la proposta.

L’espectacle neix amb la vocació de rodar per tants escenaris com sigui possible aprofitant l’Any Papasseit; que se celebra durant tot el 2024 amb l’objectiu de  revalorar la seva obra i estendre-la entre la ciutadania. En aquest sentit ja hi ha tancades algunes actuacions a diferents espais de Catalunya per als propers mesos.

El guió de Visca l’amor! l’ha escrit el propi Jordi Fité a partir de: l’Esbós per a una biografia de Joan Salvat-Papasseit, de Tomàs Garcés, que apareix en llibre Joan Salvat-Papasseit, Poesies. (Editorial Ariel, 1962); L’incendiari de mots: Cartes inèdites, articles i poemes esparsos, de Ferran Aisa i Mei Vidal (Editorial Lo Diable Gros, 2019); i el pròleg d’Enric Casassas al llibre Joan Salvat- Papasseit, Poesia Completa, (Edicions 62, 2024).

Author