‘Viu el Teatre’ presenta la 3a edició del projecte “Reivindicat”.per fomentar l’expressió i l’empoderament dels infants

11.20.2023

Author

Viu el Teatre presenta la 3a. edició del projecte “REIVINDICA’T”. Aquesta iniciativa única busca fomentar l’expressió i l’empoderament dels infants a través de l’art, especialment de les arts escèniques. Compta amb la col·laboració del Departament de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona;  el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de UNICEF.

En el marc del Dia Internacional dels Drets de l’Infant, Viu el Teatre ha dissenyat un procés de treball integral; que permet als nens i nenes de l’Educació Primària i Secundària reclamar i celebrar els seus drets fonamentals: a través d’activitats escèniques. Més de 300 alumnes de 7 escoles d’arreu de Catalunya han participat en el projecte “REIVINDICA’T”. La selecció s’ha basat en el compromís de les escoles amb: la promoció dels drets dels infants i la seva disposició a participar activament en el projecte.

Abans de l’inici de les sessions a l’aula, Viu el Teatre duu a terme una xerrada informativa per a mestres; destacant la importància dels drets dels infants i el
paper de l’art com a eina d’expressió.

El programa proposa sessions de treball de col·laboració a l’aula, guiades per un dossier didàctic exclusiu creat per l’equip educatiu de Viu el Teatre. Aquestes trobades permeten als mestres introduir les arts escèniques de manera accessible, utilitzant el material de suport proporcionat.

L’equip de Viu el Teatre visita cada escola participant per dur a terme una sessió conjunta. Durant aquesta sessió, es treballa directament amb els nens i nenes,
explorant les arts escèniques i donant l’oportunitat de: presentar les seves pròpies interpretacions creatives.

Com a culminació del projecte, en commemoració al Dia Mundial de la Infància el 20 de novembre;  les escoles realitzaran una presentació que permetrà compartir tota la feina feta dels nens i nenes participants: amb tota la comunitat educativa i més enllà.

Viu el Teatre presenta la tercera ediciódel projecte "REIVINDICA’T".

Compta amb la col·laboració del Departament de la Infància de l’Ajuntament
de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de
UNICEF.

L’equip de Viu el Teatre destaca que “REIVINDICA’T” no és només un projecte educatiu; sinó una plataforma perquè els nens i nenes s’expressin, aprenguin sobre els seus drets; i els celebrin d’una manera única i creativa.

Author