Yoyerisme, sexe, violència i poder a l’Hiroshima amb ‘Macho dancer’ d’Eisa Jocson

02.08.2020

Author

La Sala Hiroshima, en col·laboració amb el Festival Sâlmon, acull l’estrena absoluta al tot l’Estat de Macho dancer, una creació de Eisa Jocson. Aquesta artista filipina presenta una contundent performance que gira entorn d’una estratègia senzilla de desplaçament: ballar com a dona les coreografies eròtiques dels go-go dancers masculins dels bars de Manila. Aquesta peça, que ha girat per tota Europa, Àsia, Amèrica i Austràlia, resulta desconcertant i ens obliga a recol·locar la mirada per la seva radicalitat i sensualitat.

Eisa Jocson
és una coreògrafa i ballarina de Filipines. Formada com a artista visual, i en ballet, va guanyar el seu primer concurs de pole dance a Manila el 2010. Els seus tres solosDeath of the Pole Dancer (2011), Macho Dancer (2013) i Host (2015) han realitzat nombroses gires per Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Austràlia. En la seva investigació coregràfica Eisa se centra en el treball i en les representacions del cos dansaire a la indústria dels serveis, i exposa la formació de la identitat i el gènere, la política de la seducció i els problemes en la mobilitat social filipina.

Es presenta a l’Estat espanyol per primera vegada amb aquesta fascinant i hipnòtica peça que proposa ballar el cos dels go-go masculins. Un plantejament escènic radical i innovador!

MACHO DANCER, de Eisa Jocson
Dies 14 i 15 de febrer – 20:30h
Dansa/Performance Filipines
En col·laboració amb el Festival Sâlmon
Espectacle sense text. 45 ‘
Entrades, aquí

Author