L’ombra de la incomunicació

Escrit per Ramon Oliver

05.20.2002

La desesperació, la por, la incomprensió …la desorientació dels joves davant d’un món que no entenen o no volen admetre, omplen la sala MAC del Mercat de les Flors amb SALLINGER, de l’autor francès Bernard-Marie Koltès.

La història d’una família que s’enfonsa amb el suicidi del germà gran:
el Pèl-Roig, aparent exemple d’heroisme i intel·ligència per a tots aquells que el coneixien.

Leslie, l’altre germà, un actor bohemi, idealista, enamorat del món que ell mateix s’ha creat i del joc de la vida en el qual creu estar inmers, comença a veure una realitat que no pot suportar. Intenta fugir d’aquesta dura realitat amb l’amistat de Henry que, com ell, s’evadeix del món on li ha tocat viure. Henry però, ho fa passant nits eternes en les discoteques d’una Amèrica amb aparents aires de grandesa.

Una grandesa que només comprèn Al, el pare de família, que anteposa la política, l’economia i fins tot la guerra, a les persones i pretén que Leslie vagi a combatre.
Anna, la germana, que no entèn l’absurditat de la guerra, vol evitar que el seu germà hi hagi d’anar. Leslie tampoc vol anar a combat, però ni tan sols l’etiqueta d’artista li serveix per escapar-se del seu suposat deure.

Els fèretres i la foscor que omplen l’escenari transporten l’espectador a un ambient inquietant com el que viuen els nostres personatges.

David Bagès, Lluïsa Castell, Abel Coll, Josep Costa, Gabriela Flores, Laura Jou, Àngel Llàcer, Isabel Rocatti i Marc Rodríguez aconsegueixen transmetre intensament la por, l’odi, la ràbia, la desesperació i la incomprensió d’una família incapaç de sobreviure en un món dominat per l’egoisme i la incomunicació.

SALLINGER, una obra en la qual els sentiments i les emocions s’escapen de l’escenari i atrapen el públic des del primer moment.

Author