Segur que sí?

Escrit per Ramon Oliver

02.11.2013

El primer ministre britànic gaudeix d’una nit de divendres a la seva casa de camp. La seva única ocupació aquesta nit, és sopar amb el ministre i l’ambaixador de Kumrasnistan, per tancar un suculent pacte econòmic que ha de treure a Europa de la seva crisi financera. Però el primer ministre no està sol, està envoltat d’assessors, secretaris i funcionaris que l’ajuden…o més ben dit, que el fan creure que l’ajuden. Mentre es tracta de pactes, de diners i de trampes, tots tenen clar el seu rol: veiem el despatx del primer ministre frontalment.
Però una petició inesperada del ministre de Kumrasnistan fan trontollar tots els esquemes de Govern. Aquí s’inverteix l’escenari i veiem el despatx des d’un altre punt de vista, des d’un darrera on s’hi amaga la corrupció, la falta de valors i la falta de coneixements per governar un país.
El xoc de cultures, la llibertat d’informació i l’ambició dels voltors que envolten el primer ministre acabaren de complicar la nit.
Ara tot s’hi val per resoldre un problema que pot acabar amb l’estabilitat econòmica d’Europa: resar, matar, perdre el nord a base de whisky…
Tindrà el primer ministre prou mà esquerra per reconduir la situació cap al seu terreny? Podrà dominar les ànsies de poder dels que l’envolten? Podrà enganyar a un gegant informatiu com la BBC? Al final de la nit en tidrem la resposta.

Author