Musical de creació a Barcelona (música de Dídac Flores i llibret de Sergio Toyos) amb primeres espases en el seu equip artístic. Això vol dir, mandra per trobar-me amb un d’aquells musicals que supuren transcendència, llarguíssims, amb cantants que criden mirant l’horitzó i històries amb temes d’extremadíssima actualitat sectorial refregida. Ans al contrari. La vida en pedazos és una bonica història que s’atreveix desacomplexadament amb el melodrama amb una pobre mare abandonada pel marit (Marta Ribera), uns fills incompresos i traumatitzats (Clara Altarriba i Marc Flynn) i un professor de piano psicòleg (Dídac Flores).

Un text que d’entrada corre el perill d’enquistar-se i entrar en bucle en el seu plantejament però que sap deslliurar-se just quan arriba el gir de la història que ens portarà la gran sorpresa. Una trama que hauria encaixat en una ràdionovel·la d’aquelles com Simplemente María o Lucecita, que omplíen les programacions de les emissores de ràdio d’abans, però que aquí, Flores i Toyos han sabut actualitzar i plantejar el que li podria passar a una mare qualsevol d’avui dia. L’alta qualitat interpretativa i musical supera la suposada simplicitat d’un argument en el que l’espectador es va endinsant hipnòticament a mesura que avança la història. Amb una partitura, no només agradable i embolcalladora -Oh sorpresa Dídac Flores- sinó amb determinades melodies molt inspirades i una factura impecable pel que fa a la direcció actoral (Xènia Reguant) i al moviment escènic (Amaya Galeote) que es distribueix entre les estances farcides d’elements doméstics d’un pis qualsevol i l’apartament del professor de piano.

Una llàstima que el teatre Gaudí estigués tan buit. Al públic potencial de Barcelona , ja molts anys des d’abans de la pandèmia, li costa anar a veure certes obres musicals. Té un nivell en el que el gènere no encaixa entre persones d’alts valors intel·lectuals amb esfínters massa tensionats. No és seriós veure gent que canta tret que no siguin partitures de Kurt Weill o Sondheim o òperes dirigides per La fura dels Baus. És precissament per això que recomano trencar els tabús i les convencions que ens papanatitzen com a societat i que correu a veure aquesta Vida en pedazos. No us la perdeu. Al teatre Gaudí fins el 6 de juny de 2021.

Author