La Sala Beckett presenta, del 13 al 16 d’octubre, Talaré a los hombres de sobre la faz de la tierra;  un text de María Velasco, que interpreten: Laia Manzanares, Joaquín Abella, Miguel Ángel Altet, Fran Arráez (La Toñi) i Beatrice Bergamín

Talaré a los hombres de sobre la faz de la tierra posa en relació: la violència emocional i sexual amb la violència sobre el medi ambient; comparant l’“extractivisme dels recursos de l’inconscient i de la subjectivitat, el llenguatge, el desig, la imaginació; l’afecte” (Suely Rolnik) amb l’extractivisme de recursos naturals.

Una preadolescent s’allunya de la seva família en una barbacoa per llegir sota un arbre. Amb aquest acte, comença un ritu de pas, i el viacrucis d’una dona millennial, com a filla menor; doctoranda i treballadora sexual.  Amb una base autoficcional, l’obra aborda una educació sexoafectiva fallida i experiències que segueixen a l’ombra del tabú. La vivència personal és transcendida gràcies al diàleg amb corrents,  fonamentals per a reactivar el pensament crític en l’actualitat: el feminisme i l’ecologia. Dos grans relats col·lectius i salvífics oposats al pressentiment catastrofista.

Aquest espectacle forma part del cicle La família (o la família?), una proposta per reflexionar sobre el concepte de família des de diferents perspectives: els imaginaris, les relacions, les vulnerabilitats, les estructures socials, el món laboral, els sentits, les emocions.

I TAMBÉ:

Presentem el recull d’obres de María Velasco Parte de lesiones.
Aprofitant la presència de María Velasco a Barcelona en motiu de les funcions de Talaré a los hombres de sobre la faz de la tierra, es presentarà el seu llibre Parte de lesiones, un recull de cinc ficcions teatrals de l’autora curosament escollides, totes elles estrenades entre 2014 i 2021.

Amb María Velasco i Judith Pujol

Dia: 15/10/22, a les 18h, a El Menjador de la Beckett
Activitat gratuïta