Del 12 al 23 d’octubre, la Sala Fènix proposa l’espectacle Índia,un dels 21 projectes seleccionats dins la 1a. convocatòria conjunta de Textos i projectes 21-22 “On el teatre batega” que s’organitzen des delsTeatres de Proximitat.

Amb autoria, direcció i interpretació de Mar Ortiz, explica que en un futur post apocalíptic Índia desperta per revisar el passat. L’obra recorre la història de vida de tres dones, construint un relat tridimensional on el passat; present i futur s’entrecreuen donant compte de les vastes i complexes relacions entre racisme, força de treball i gènere. El cos de lÍndiaparla de colonialisme encara avui, i el farà demà. En ella s’inscriu la història de generacions que han callat per a sobreviure: la història d’Amèrica Llatina colonitzada.

Un viatge cap a les arrels, un manifest sobre com els cossos marrons parlen de la història que ens han ocultat.

Mar Ortiz : Em presento com a intèrpret, ballarina, docent i investigadora escènica. Confio en el moviment i l’escena com a llocs segurs on habitar infinites possibilitats del temps i l’espai, soc matèria. El meu cos oscil·la entre la història dels meus ancestres i el futur que es construeix avui, reviso la història col·lectiva. La meva dansa s’alimenta de les persones que m’acompanyen.

Soc una dona marró, a vegades em criden l’Índia.