La Brutal recupera Romeu i Julieta de Shakespeare en un muntatge dirigit per David Selvas que compta  amb: la premiada dramaturgia de Joan Yago (Premi TeatreBarcelona a la Millor Adaptació) i la traducció de Yannick García; la qual s’acaba de publicar en paper amb la Editorial Comanegra.

L’obra se centra en conceptes com la passió, la violència, l’amistat, la família i l’amor. És tracta d’una versió contemporània que vol fugir de l’anecdòtic que té l’amor romàntic, per centra-se en un nou paradigma: “Romeu i Julieta parla bàsicament de la violència que es duu a terme per mantenir unes estructures heteropatriarcals preestablertes”; explica el director del muntatge, David Selvas: El que més m’emociona d’aquest text és el crit desesperat per voler canviar les coses;d’obrir nous escenaris on les estructures caduques quedin desterrades”. La Brutal aposta per fer contemporani el que és clàssic i per portar també els adolescents al teatre. Per fer-ho s’acompanyen, no només d’un elenc d’actors i actrius solvents, com Anna Barrachina/Gemma BrióAndrew Tarbet i Xavier Ricart; sinó també d’un grup de joves intèrprets amb molta projecció entre els joves: Guillem BalartAlbert Baró, Pau Escobar i Adrian Grösser.

Un adaptació amb PremiTeatre Barcelona i nominada als Butaca

Nil Cardoner i Emma Arquillué són Romeu i Julieta, dos joves que s’enamoren, que posen les seves vides en perill; i converteixen el seu amor en un crit desesperat per deixar en evidència: l’absurditat de l’odi que enfronta les seves famílies. “És sobretot una història de violència ancestral entre dues famílies que ni tan sols recorden per què s’odien; una història de violència patriarcal, una història d’una dona jove moguda per un amor irrefrenable; que decideix sortir-se d’un camí marcat per l’odi”, explica Joan Yago, recent guanyador d’un Premi TeatreBarcelona per la seva adaptació del clàssic de Shakespeare. “El reconeixement ens confirma que el que hem fet és útil, que és una obra que ens interpel·la com a societat, als joves com a protagonistes però també a tots aquells que com adults els acompanyem”; comenta Yago.

L’espectacle també acumula 4 nominacions als Butaca: Xavier Ricart, com a Millor Actor de Repartiment; Guillem Balart Nil Cardoner, com a Millor Actor Revelació; Emma Arquillué, com a Millor de Revelació; i Maria Armengol, com a Millor Vestuari.


Romeu i Julieta arriba a les llibreria amb l’Editorial Comanegra, dins la col·lecció Dramaticles

Romeu i Julieta és un espectacle explicat amb la bellesa de la paraula de Shakespeare, més viva que mai; i  que farà reviure la història d’amor més famosa de tots els temps. “Hem decidit pelar-ne capes, despullar el text d’artifici, procurant que brillés amb una resplendor natural“, explica el traductor, Yannick García: “El resultat és una traducció que pretén ser diàfana, però respectuosa; aclaridora, però carregada de matisos”. Aquesta mateixa traducció, en la seva primera versió encara no adaptada a escena, acaba de ser publicada en format llibre; amb l’Editorial Comanegra:“És una aposta interessant, ja que contribuïm a ampliar el catàleg de traduccions en català que tenim d’obres de Shakespeare; cadascuna d’elles filla d’una època, d’un traductor, d’una manera de fer teatres, d’un model lingüístic”, explica el traductor: “Aquesta és una nova opció, més actualitzada; i que pretén ser més apta per ser dita per l’adaptació teatral i no només per la lectura”. 


La Brutal i el RBLS Festival Teatre Jove posen el focus en el públic jove

En el seu afany per portar públic jove al teatre, La Brutal i el RBLS Festival Teatre Jove: han organitzat el 8 de novembre una funció especial amb un col·loqui postfunció on el públic jove podrà parlar directament amb la companyia en un col·loqui sense intermediaris. Les entrades per als adolescents tindran un preu especial de 15€. El RBLS Festival Teatre Jove se celebrarà a Barcelona i altres ciutats de Catalunya: del 28 d’octubre al 20 de novembre.