A partir del mes de novembre, un grup de funcionaris dels anys 60, dona lliçons de com fer un atracament sense ser descoberts i a més surtir-ne beneficiats amb Atraco a las 3.
El que comença com una simple queixa contra l’explotació laboral, per part dels treballadors d’un banc, acaba convertint-se en la revelació més surrealista d’ aquesta història.

Els treballadors del Banco de Previsiones del Mañana, decideixen deixar de ser pobres i a la vegada revoltar-se contra el nou director del banc, amb un atracament a la seva pròpia sucursal. Tenen tres dies per planejar-ho tot i assajar el seu paper d’atracadors amateurs. Entremig dels assajos i de la llarga espera fins el dia previst, el cap de la banda de funcionaris-atracadors, Galindo, s’enamora de Katia, una famosa vedette, que a més a més ha anat al banc a fer un sospitós ingrés de 600.000 pessetes.

Arriba el dia de l’atracament. Mentre uns marxen del banc per tornar a entrar fent d’atracadors, uns altres es queden treballant fent veure que tot funciona amb normalitat.
En el moment menys esperat…entren dos atracadors aliens al muntatge inicial i seguidament…tres atracadors més s’afegeixen a la festa!!!

Ningú sap què està passant, ni quins atracadors són de veritat ni quins van disfressats. Però és gràcies a la casual intervenció dels tres falsos atracadors que la polícia aconsegueix detenir els de veritat: la vedette Katia i el seu promès.

El somni del treballadors del banc de convertir-se en gent rica s’esvaeix ràpidament, però queda una petita compensació econòmica i el retorn del seu antic director , i amb això ja en tenen prou.

L’escenografia, oberta a múltiples possibilitats, a més de convertir l’escenari en un banc, permet, movent taules i cadires, transformar-lo en un menjador, un cinema, un carreró estret i una sala de festes.

El repartiment ofereix una acurada interpretació i una bona sincronització a l’hora de les entrades i sortides dels actors.

Atraco a las 3 una comèdia que dóna la volta a les coses i en la qual res no és el que sembla.

Author