La Perla 29 torna a convertir la Biblioteca de Catalunya en un ambient italià. En aquest cas, però, alguna cosa canvia. Definitivament, el teatre trenca la seva quarta paret i l’hostalera, la Mirandolina, ens obre les portes del seu hostal perquè ens hi sentim com a casa. Els espectadors passem a ser clients que, asseguts còmodament en taules ben parades, tenim l’oportunitat de veure el dia a dia de la Mirandolina i dels personatges que desfilen per l’hostal i es deixen captivar per l’hostalera. En certa manera, l’espectador esdevé un voyeur que mira per l’espiell d’una porta sense ser vist.
Mirandolina és una noia que porta l’hostal que ha heretat del seu pare i va fent la seva vida entre els jocs de seductors dels clients que es rendeixen als seus encants: un comerciant sense mesura, un marquès en hores baixes o un cambrer idealista. Però avui sembla que un nou client que acaba d’arribar no es fixa en els encants de l’hostalera, és més, els detesta, i Mirandolina decideix jugar-hi, a veure fins on és capaç d’arribar. Dos caràcters forts que lluitaran per mantenir les seves posicions i les seves conviccions.
I mentre som testimonis dels jocs i els enganys d’uns i altres, l’hostalera no s’oblida de nosaltres i ens convida a sopar, literalment, al ritme de la música italiana.
L’hostalera no és una obra de teatre, és una experiència teatral molt recomanable.

Author