Any 2012: al cor del barri del Raval la gent fa cua per treure les entrades per veure un musical diferent. Una història amarga, sobre la marginació, el crim i la pèrdua de la innocència.
Any 1912: al cor del barri del Raval la gent viu atemorida per culpa de la sanguinària Enriqueta Martí o la Vampira del Raval, captaire de dia i senyora de nit, que es dedica a segrestar nens i nenes, per oferir-ne els seus encants innocents a prohoms de la ciutat.
Així doncs, al compàs de la música d’Albert Guinovart, la maldats de la Vampira del Raval cobren vida. Al seu voltant, marquesos, pinxos i diputats sense escrúpols són capaços de tancar els ulls davant de l’evident crueltat per tal de treure’n profit. A l’altre bàndol, el subinspector Ribot intenta que es faci justícia amb l’ajuda del seu enginy i de la incontinència informativa d’una veïna tafanera. I al mig, un marit resignat incapaç de reaccionar davant de l’atrocitat de la seva dona.
Una escenografia mòbil i un joc de llums i ombres, recreen a la perfecció l’ambient tètric i lúgubre del Raval de principis del segle XX
La Vampira del Raval és una combinació d’humor desenfadat i drama aspre, mirall d’un moment històric (o potser no tan històric) en què es tancaven els ulls davant d’una realitat desagradable, la qual s’intentava maquillar.

Author