Al Teatre Borràs s’ha instal·lat un grup de nou actors, que representarà des d’ara i fins el 12 de gener Pel davant…i pel darrera. Això vénen a ser dues funcions pel preu d’una. La primera, un intent d’assaig i posterior representació del vodevil M’ensenyes la sardina?, escenificat a la part del davant de l’escenari. La segona, una mostra de les situacions caòtiques que viuen els actors al darrera d’aquest mateix escenari.
La trama. Un grup d’actors sense gaire possibilitats i un director amb poca paciència, intenten assajar per última vegada la representació M’ensenyes la sardina?, poques hores abans de l’estrena.

Un assaig caòtic en el qual un simple plat de sardines, porta de corcoll als actors que no recorden el paper, s’equivoquen, es perden, no entenen les ordres del director…
A la segona part, el decorat gira i ens transporta a la part del darrera de l’escenari. Aquí encara s’embolica més el panorama. El mal rotllo, les picabaralles i malentesos traspassen la frontera que separa la ficció i la realitat teatral. Bufetades, crits, plors i petites venjances, que duen a terme els actors en els pocs segons que no els toca sortir a escena, compliquen cada vegada més la representació i les relacions entre els mateixos actors.

Finalment el decorat torna a girar per donar lloc al dia de l’estrena. La confusió i el desordre regnen a escena. Uns actors que s’inventen el paper, uns altres que cauen escales avall… Al final, fins i tot el director apareix a l’escenari. Però la funció ha de continuar, així que amb una mica d’imaginació i improvisació aconsegueixen acabar la representació sense que el públic sigui conscient dels desastres que s’han originat al darrera i que han sortit a la llum al davant.

Una escenografia molt encertada i el treball dels tècnics, ens transporta ràpidament del davant al darrera i del darrera al davant.

Un repartiment molt bo, que aconsegueix interpretar un repartiment realment dolent. Com més desordenda esdevé la funció, més coordinació hi ha entre els actors. Uns actors en plena forma física, que realitzen autèntiques piruetes de circ dalt l’escenari, mostren a la vegada una excel·lent forma mental per mantenir el fil, cada vegada més embolicat, de l’obra.

Pel davant…i pel darrera, una història eixelabrada sobre el món de teatre, que malgrat que fa anys que es representa arreu del món, continua atrapant al públic a cada instant.

Pel davant…i pel darrera, un sorprenent disbarat teatral que té un llarg camí per davant i una extensa història pel darrera.

Author