L’adaptació de la novel·la Jane Eyre, torna a omplir les taules del Teatre Lliure de Gràcia, després d’uns mesos de gira per tot l’Estat.
Lluny de les imatges de les adaptacions cinematogràfiques que se n’han fet, la Jane Eyre dirigida per Carme Portaceli opta per la sobrietat de la posada en escena. Per una banda, una escenografia blanca que integra diverses projeccions, contrasta amb el vestuari negre dels personatges, esquitxat, esporàdicament, amb alguna nota de color, i per l’altra, una galeria de 25 personatges interpretada per 5 només 5 actors, protagonistes a part. També cal destacar la música en directe, que hi juga un paper fonamental, dibuixant, a cada moment, els múltiples estats d’ànim que viuen els personatges.
La història de Jane Eyre és un drama però que, en cap cas, busca la compassió del públic, de la mateixa manera que Jane Eyre defuig totes les mostres de compassió del senyor Rochester.
Jane Eyre és una història de superació i de superposició davant l’adversitat.
En definitiva, un espectacle molt complet que destaca per la força dels seus dos protagonistes, Ariadna Gil i Abel Folk, i per la increïble versatilitat dels 5 actors de repartiment (Jordi Collet, Gabriela Flores, Pepa López, Joan Negrié i Magda Puig).

Author