El Teatre Borràs es transforma per uns dies en un bosc màgic, en la frontera
entre el món real i el món dels somnis.

Una escenografia de Paco Azorín situa aquest món real i els seus habitants a la part inferior de l’escenari, i el bosc fantàstic dels follets, a la part de dalt. A mesura que passi la nit i la trama s’emboliqui, uns cilindres que surten de l’interior dels arbres, aniran baixant successivament des dels somnis fins a la realitat, enterbolint les ments dels personatges amb somnis i fantasies.

Tot està en ordre al bosc, quan de cop, quatre joves que han descobert l’amor i els seus conflictes, decideixen aventurar-se en la seva nocturnitat. Dins el mateix bosc també hi ha un grup de músics que aspiren a actors.

A partir d’aquí n’hi haurà prou amb el poder d’Oberon -rei de la nit- i la trapelleria del follet Puck per envair de somnis i bogeria el món real.

Un petit error de Puck, juntament amb les seves ganes de gresca, farà que els joves amants que ronden pel bosc, fugint i perseguint-se, perdin el cap i la raó davant la força de l’amor.

Puck també provocarà el desconcert entre el grup d’actors, que assaja al bosc, que veuran com un dels seus companys de repartiment, en Cabdell, es converteix en un ase. Oberon aprofitarà la malifeta d’en Puck i farà que Titània, la reina de les fades, s’enamori de Capdell per tal de poder-li robar el fill del rei de l’Índia, el qual vol convertir en el seu patge.

Després d’una nit esbojarrada, Oberon i Puck decideixen tornar les coses al seu lloc, reordenant l’amor entre els quatre amants, desfent l’encís de Titània i retornant a Cabdell el seu aspecte humà.

Finalment les dues parelles es poden casar i Cabdell i els seus companys poden
representar “la tràgica comèdia” de Píram i Tisbe.

L’acurada interpretació de la companyia Parracs i la minuciosa direcció d’Àngel Llàcer han permès que per uns instants el somni de Shakespeare esdevingui real.
El somni d’una nit d’estiuens mostra com en el món de l’amor i dels somnis tot és possible, i com tothom té dret i a la vegada és víctima del fet de somniar i enamorar-se.
El somni d’una nit d’estiu, una festa que no ha fet més que començar!!!

Author