Ubú President o els últims dies de Pompeia és una sàtira que pretén fer passar una bona estona al públic, alhora que ens mostra com es comporten els polítics quan les càmeres no hi són presents.

El muntatge ens presenta el punt en el que la política del país comença a desestabilitzar-se i el seu màxim representant decideix redreçar-la amb el que podríem anomenar teatroterapia. El nostre protagonista està disposat a fer el que sigui per salvar la dignitat del seu país…o potser la seva? Així que aconsellat pel seu bon amic el doctor Oriol, l’Excels es posa en la pell del Rei Ubú, un home grotesc que representa l’avarícia i l’opulència pròpies dels sectors burgesos.

Però l’Excels haurà d’enfrontar-se a la oposició i a la successió per tal de continuar al seu lloc. També viurà de ben aprop el fet de la immigració i haurà de fer grans esforços per intentar mantenir viva la seva llengua i la seva cultura. Al final uns i altres es groxen en les altures, fent promeses poc assenyades sense que trontolli l’estabilitat del poder.

L’escenografia consta únicament d’una enorme escala i una taula que representen el Palau de la Generalitat, la casa de la família de l’Excels i la consulta del doctor Oriol.
Els membres d’Els Joglars elaboren un perfil acurat de cada personatge. Converteixen el joc de la política en un joc teatral i el que els personatges veuen com una tràgedia en una crítica-comèdia esbojarrada de la qual ningú no se n’escapa.

Author