El Teatre Victòria acull l’última creació de Dagoll Dagom. Joan Lluís Bozzo ens presenta La Perritxola, una artista de carrer, que recorre el país del PePerú acompanyada d’en Piquillo. La jove parella d’amants vol guanyar-se la vida amb el teatre, sense dependre ni de la política, ni del poder.
El país del PePerú està governat per un Virrei, que es barreja entre el proletariat per saber que en pensen d’ell i del seu país. Al seu servei hi ha un duet inepte i sapastre format per Panatelles, el secretari general, i per Don Pedro de Hinojosa, el governador.
Els embolics comencen quan el Virrei s’enamora de la Perritxola. Per tal poder-la portar a palau l’ha de casar amb algú altre. Aquest algú altre, per casualitats de la vida i després d’una borratxera considerable, acaba sent el mateix Piquillo. En Piquillo, enfadat, malparla de la Perritxola davant del Virrei, i aquest el tanca a la presó. La Perritxola no sap què fer: deixar-se temptar pel poder i les riqueses del Virrei, o bé escapar-se amb en Piquillo i tornar a mostrar el seu art pels carrers? Al final ni una cosa, ni l’altre. La Perritxola no vol ni les riqueses del Virrei, ni l’amor d’en Piquillo. Allò que ella necessita és la llibertat que es respira al carrer, perquè la Perritxola no deixa de ser la mateixa llibertat, que s’acosta, que fins i tot es pot acariciar amb la punta dels dits, però que mai es pot atrapar.

El país del Peperú: un mapa que recorda la geografia del nostre país, acompanyat per un seguit d’anècdotes que pretenen fer l’ullet a l’espectador i recordar-li les “gestes” polítiques que s’han viscut en els darrers temps.

Un vestuari molt divers, acolorit i cridaner, que mostra la gran diversitat de gent que hi pot arribar a haver en un país petit com el PePerú.

La Perritxola, un musical servit per unes veus fantàstiques, en el qual es confonen músics i actors que tan aviat toquen instruments, canten, ballen o parlen.

La Perritxola, una…o potser dues històries d’amor impossibles, en les quals la llibertat ha de fer tot el possible per no deixar-se atrapar per les temptacions que l’envolten.

Author