La Biblioteca de Catalunya és l’escenari de la vida de Max Estrella, el protagonista de Luces de Bohemia. Un escenari auster, ple de sorra, transporta a l’espectador a l’Espanya dels anys 20, on el talent i la genialitat eren mal vistes des de les altes esferes polítiques.
A Luces de Bohemia un poeta cec s’atreveix a veure i ensenyar allò que no volen veure els altres. Acompanyat del seu bon amic Don Latino, la vida de Max Estrella girarà i voltarà entre un reguitzell de personatges que, d’una manera o altra, contribuiran a construir el seu gran final: la seva mort. Policies, artistes modernistes, redactors de premsa, polítics i treballadors trauran a la llum cadascuna de les facetes del nostre protagonista que beu per oblidar i escriu per no se oblidat.
Així doncs, fins a finals de juliol, i dins del marc de Festival Grec, una part de la ciutat es tenyirà d’un passat decadent recreat amb un gran realisme. Luces de Bohemia recupera un gran text, servit per un repartiment capaç de fer viatjar a l’espectador en el temps i l’espai.

Author