Una nit fosca, fum que enterboleix la visió, ombres sospitoses, un grup de persones amb un pla…amb molts plans, que desconeixen i un assasssí que cal capturar.
Tot aquest embolic és el que obliga en Kleinman, un home senzill i racional, a aixecar-se del llit a les tres de la matinada. Els seus companys el vénen a despertar perquè formi part del “pla”. La missió d’en Kleinman és atrapar l’assassí juntament amb la resta del grup…però no sap què ha de fer. Es passa tota la nit intentant esbrinar en què consisteix la seva participació.
Durant la nit en Kleinman veu passar diversos éssers que cobren vida entre la foscor i el silenci.
Un metge, no gaire ortodoxe, que acaba assassinat pel misteriós assassí. Una prostituta que es guanya la vida inventant-se històries de les estrelles. Un individu que assegura haver mort alguna vegada i haver tornat a la vida. Un vident que fa servir el nas, amb molt poc encert, per descobrir l’assassí. Un policia que es limita estrictament a fer la seva feina. La mare d’en Kleinman, una dona que confia en els remeis casolans per acabr amb l’assassí. I una núvia desenganyda que en Kleinman va plantar a l’altar. Tots ells formen part del “pla”.
Confusió, crits, corredisses, trets…tots creuen que l’assassí és en Kleinman.
Després de córrer per tota la ciutat, en Kleinman es veu assegut i conversant amb l’assassí sobre la gran bogeria de la vida. Però l’assassí ha de complir amb el seu deure d’home boig i sense ús de raó i acaba matant en Kleinman.
Finestres i edificis que entren i surten, que es mouen i canvien de lloc al costat d’un lluna immòbil que vigila la ciutat de nit.
Ganivets, cordes i pistoles…
La Mort, una obra que reflexiona sobre moltes de les reflexions que s’han fet sobre la mort. Una obra en la qual el protagonista ens aconsella d’avisar als coneguts quan arribi l’hora : Si hi ha vida després de la mort i tots acabem al mateix lloc… no em truqueu, ja us trucaré jo. Avui dia amb els mòbils, això no és gaire difícil.
La Mort, una comèdia que se’n riu del circ de la vida i del seu final ridícul, la mort.

Author