No tothom veu els hospitals com a llocs depriments, on t’has d’estar tot el dia empresonat en un llit i on el menjar no és precisament una cosa que entri pels ulls.
Hi ha un individu que no sap viure fora d’aquest ambient: el senyor Argan, un Malalt Imaginari que ha trobat, en l’hospital, un lloc on el poden atendre de tots els mals existents i inexistents.
El Enfermo Imaginario és una comèdia amb una caire surrealista, que combina l’humor verbal i el gestual. La xerrera incontrolable de Paco Morán, fan del senyor Argan un personatge capaç d’esgotar qualsevol metge, infermera o familiar que estigui al seu voltant.
Tot comença quan el germà del senyor Argan, mort fa uns deu anys, decideix baixar dels cels per fer-li una visita. I serà gràcies a aquesta visita que podrem veure la part més humana d’aquest malalt imaginari i, a la vegada, presenciar les situacions més rocambolesques.
L’enginy dels morts i la innocència dels vius permetran preparar un còctel explosiu que canviarà l’estat de les coses. Un senyor Argan amb incontinència verbal, un germà difunt que es torna a sentir viu, una infermera que fa reviure passions enterrades, un metge i una filla que els pot l’ambició i un jutge embenat de dalt a baix que presenciarà totes les excentricitats que produeixin a l’habitació.
Tots aquestes personatges col•locats en un dels llocs més insuls que ens puguem imaginar, convertiran l’hospital en un autèntic escenari vodevilesc.
Així doncs, un bon remei per fer-se passar la calor de l’estiu, l’estrès de la feina o qualsevol altre mal que us vulgueu inventar, és anar a veure El Enfermo Imaginario. Qui sap? Potser més d’un en traurà alguna idea per enfrontar-se a la quotidianitat…

Author