Què passaria si guanyéssim un concurs amb una gran dotació econòmica? Què passaria si per participar en aquest concurs haguéssim utilitzat un pseudònim? I què passaria si ens veiéssim obligats a fingir que som aquesta altra persona que ens hem inventat per poder participar al concurs…?
Segurament ens passaria el mateix…o alguna cosa semblant al que li succeeix a en Leo. Ell és un estadístic avorrit que utilitza un pseudònim femení per poder participar en un concurs de novel•la rosa d’una editorial feminista. Fa tant temps que ho intenta que no creu que pugui guanyar. Però la seva vida canvia quan rep la trucada d’Alicia, la dona que s’encarrega de gestionar l’editorial, i li comunica que Helena Quintana, és a dir, el seu pseudònim, ha estat la guanyadora indiscutible del concurs.
Leo, acompanyat de la perillosa vitalitat de Gus (el seu pare) i de la picardia de Bibi (la seva filla), s’embarcarà en un vodevil telefònic fent-se passar per una dona. I per si no n’hi hagués prou, haurà d’enfrontar-se a una sessió fotogràfica, disfressat convenientment per aparentar ser la guanyadora que busquen.
Entre embolic i embolic, les aparicions, sempre inesperades i inoportunes, de Gus i Bibi, aliats en tot moment, dificultaran les coses a Leo…Però gràcies a l’habilitat i l’enginy d’aquest duet inseparable, Leo podrà aguantar la farsa fins al final. I gràcies a la triple escenografia (l’entrada de casa, el menjador de casa i el despatx de l’editorial) la situacions vodevilesques esdevindran, encara, més compromeses.
Però Leo s’adonarà d’una cosa: quan interpreta el paper d’Helena Quintana és capaç de posar veu i paraules a un munt de sentiments que és incapaç d’expressar quan és ell mateix. I és gràcies a aquesta duplicitat i a les situacions hilarants que protagonitzen els personatges que l’espectador pot riure durant gairebé dues hores.
Serà capaç en Leo de treure’s el maquillatge i la disfressa i dir tot que el sent sense interpretar cap personatge? Ni sent ell mateix, ni fent d’Helena Quintana aconsegueix tenir-ho tot. No serà que nadie es perfecto?

Author