Shakespeare i Cervantes són dos noms que, si no espanten, imposen respecte. Aquells textos que fa 400 anys eren considerats un entreteniment, per nosaltres són alta cultura.
Abel Folk i Pep Planas s’encarreguen de desmitificar aquests dos genis i ens els presenten com dos amics, a través d’un galeria de personatges que van crear per a les seves obres i novel•les. I aquests personatges no estan sols, en tot moment estan acompanyats d’algunes de les peces musicals originals interpretades per la soprano Maria Altadill i pels músics Felipe Sánchez, Javier Aguirre i Mikko Ikäheimo.
Un concert, un recital, una conferència, una representació…Amors i Humors és tot això, tal i com se’ns anuncia al programa de mà. Un espectacle servit com es feia a l’època de Shakespeare i Cervantes, quan la gent anava a “escoltar” teatre.
Una escenografia absent despulla l’espectacle de qualsevol artificiositat per quedar-nos amb allò més important: la paraula (ja sigui recitada, cantada, declamada…). Unes paraules que dibuixen moments entranyables, com el duel literari entre Shakespeare i Cervantes que mai no va succeir. Qui sap, potser si s’haguessin conegut serien ells dos qui haguessin escrit el guió d’aquesta funció.
Amors i Humors, un caramel que Abel Folk i Pep Planas ens van desembolicant a poc a poc per poder-lo assaborir plenament.

Author