La sala del Teatre Regina s’omple de nens i nenes que esperen impacients que comenci la primera representació de La Bella Dorment, a càrrec de la companyia Tamquam.
S’apaguen els llums, i l’esperit de Blue ens introdueix en el món fantàstic dels contes a ritme de rock.

La història de La Bella Dorment tothom la coneix però, Tamquam espectacles li ha volgut donar un aire de modernitat i fins i tot futurista en alguns moments.
El rei Pau del regne de Blue ha canviat la seva espasa per un telèfon mòbil, i els servents de palau per uns simpàtics androids. La Fada Nit s’ha modernitzat i ha optat per substituir la bola de vidre i les pocions màgiques, per un ordinador amb connexió a internet. I el príncep Fidel, ha canviat el seu cavall per unes botes muntanya i una maleta de rodes.

Hi ha coses però, que per molts anys que passin, continuen sent iguals: L’emoció dels reis en veure la seva filla, les fades protectores i una mica trapelles, el gat negre de la Fada Nit, el desconcert del primer amor entre Aura i Fidel…
Una escenografia senzilla, però que amb el simple gest de córrer una cortina, ens transporta ràpidament per totes les cambres de palau, pels racons més insospitats del bosc i a l’amagatall de la Fada Nit. Una il·luminació que viatjant pels diferents tons de blau ens acompanya pel regne de Blue.

Cal destacar les cançons i la veu en off de Xavier Mateu en el paper de l’esperit de Blue, que ens guia en aquest món fantàstic on tot és possible, i també l’actuació interpretativa i musical dels altres components de la companyia, Miquel Barcelona, Daniel Claramunt, Eva Folch, Sandra Gómez i Marga Julià.
LA BELLA DORMENT, un espectacle que emociona als més petits i remou els records d’aquells que ja no són tan petits. Però sobretot una història que mostra a grans i petits que la llum i l’amor són més poderosos que l’odi i la foscor.

Author