Darrera els aparents aires de tranquil•litat dels jardins d’un palauet d’Escòcia, el rei Cirilo II viu el seu ruïnós exili, demanant caritat a altres reis i prínceps veïns. Per sortir de la desgràcia econòmica decideix casar el seu fill, el príncep Pío, amb la filla del rei Clodomiro V.
Tot funciona més o menys bé fins l’aparició de La Generala, acabada
de casar amb el General Tocateca.
Els primers creuaments de mirades entre La Generala i el príncep Pío els portarà a recordar la seva primera trobada en un cabaret de París, uns quants anys enrera, quan La Generala encara era una artista popular.
L’atracció entre ells dos tornarà a renéixer i el príncep s’oblidarà completament de la princesa Olga, amb qui s’ha de casar.
Finalment una trobada de les dues famílies reials al palau del General Tocateca ho acabarà d’embolicar tot. Per sortir-se’n, La Generala planeja una escapada amb el príncep, procurant que se n’assabentin els dos reis. Això conduirà a un retrobament “fortuït” entre el príncep i la princesa, en el qual, Pío finalment s’enamorarà d’Olga. El General Tocateca no s’haurà assabentat de res i tot tornarà al seu ordre.
A la primera part, l’escenari es converteix en els jardins del palau del rei Cirilo. Al final del primer acte, el teatre es transforma en el cabaret parisenc on La Generala es guanyava la vida cantant per galants benestants. A la segona part, els decorats ens traslladen al palau del General Tocateca.
Un repartiment amb unes veus fantàstiques que captiven al públic des de la primera nota i una orquestra que fa meravelles amb els instruments.
La Generala, una obra que juga amb els personatges com si fossin arlequins.
La Generala, una obra que ens mostra que de vegades les persones no som més que muñequitos de cartón que ens mouen tirando del cordón.

Author