Descendents de personatges com l’Arlecchino, el Pulcinella o la Colombina, els membres de la companyia Dei Furbi tornen a pujar a l’escenari amb Tocata i Fuga, un espectacle a l’estil de la Commedia dell’Arte.
L’amor, les falses identitats, els enganys premeditats i els embolics involuntaris conduiran els personatges per situacions delirants.
El Capitano Altius-Fotius-Citius és confós amb el Príncep Luxur, que ha mort amb anterioritat al camp de batalla. El Capitano, content amb la seva nova identitat, espera amb candeletes l’arribada de la promesa del Príncep, la Princesa Isotta. I per provar com és en l’art de governar, es treu una llei de la màniga, l’abstinència sexual de la població, fins el dia que ell es casi.
Mentre al primer ministre Orlando no li surten els números, i els cortesans Teador i Fidelio fan tot el possible per impedir el matrimoni que podria posar fi a la disbauxa imperant a la Cort, el fals Príncep Luxur no és conscient del què li espera.
Però amb l’arribada de la Princesa Isotta, també arriba un misteriós elixir d’amor. Aquest elixir, en mans de Zerlina i Zannya, les dames de companyia d’Isotta, capgirarà tot allò que en un principi tenia cap i peus.
La prohibició imposada pel fals Príncep Luxur i el suposat elixir d’amor crearan una cadena inacabable d’amors i desamors. El Capitano, la Princesa Isotta, el seu escorta Tristany, les seves dames de companyia Zerlina i Zannya, els cortesans Teador i Fidelio i el primer ministre Orlando es deixaran seduir per l’elixir i mostraran els seus sentiments més amagats.
Entre duels desbaratats, cançons a capel•la i acudits hil•larants, descobriran que el poder per capgirar l’ordre establert no està en l’elixir, sinó en la seva pròpia imaginació.
La funció s’acaba, i cada ovella té la seva parella…o potser no. I per si algú no s’acaba de creure l’efecte de l’elixir d’amor, que no dubti de tastar-lo abans de marxar.

Author