Un cop més, la creativitat i la tendresa de Vol-Ras provoquen somriures i rialles, deixant a més d’un bocabadat. Aquesta vegada ens proposen anar de viatge amb Bon Voyage.
Joan Faneca, Joan Segalés i Xavier Amatller, són tres barretaires que esperen amb impaciència que s’acabin les interminables hores del dia 31 de juliol per poder marxar de vacances. Però si ningú entra a comprar, les hores es fan massa lentes per seguir esperant sense fer res. Així que decideixen començar les seves vacances abans d’hora. Ho tenen tot: desenes i desenes de barrets amb els quals poden anar allà on vulguin. Els barrets, de colors i formes ben diferents, són el passaport que els permetrà viatjar per aquest món imaginari de somnis i il•lusions.
Sense moure’s de la botiga o de la butaca, viatjaran i faran viatjar al públic pels racons més amagats de la imaginació.
Safaris perillosament divertits per perdre els problemes de vista. Éssers exòtics del cor de l’Àfrica amb qui fer amistat. Elegants salons de Viena on poder trobar princeses i prínceps blaus. Pistes d’esquí per jugar a ser el més ràpid. Amics i amors que et fan viatjar pel laberint dels sentiments.
I mentre alguns dels barrets els porten per móns ideals, d’altres els porten records no tan ideals. Les vacances familiars que transcorren en un cotxe fent hores de cua entre queixes i crits. Vacances en les quals van córrer més riscos dels necessaris i van perdre allò que més apreciaven. Vacances que van acabar amb un matrimoni que havia d’ésser etern.
Per fi ha arribat l’hora de plegar. El moment més esperat ja és aquí. Ara els esperen unes vacances de veritat. Però…un moment!!! Aquestes vacances que els esperen són reals i, per tant, plenes de límits i fronteres. En canvi aquests viatges que han estat inventant fins ara, són tan infinits com la seva imaginació.
Els nostres amics es paren a pensar un moment…i decideixen tornar a obrir la botiga per retrobar-se amb els seus barrets: els seus somnis. Venècia, Rússia…i qui sap per quants llocs més volaran amb la seva imaginació sense límits…
Un escenari amb un mostrador, un parell de cadires i molts barrets és l’únic que necessiten per anar d’una punta a l’altra del món, per viatjar endavant i endarrera en el temps.
Sense paraules, només amb la mirada d’un nen, un somriure de complicitat i un gest de sorpresa, Vol-Ras aconsegueix jugar amb el públic i convertir l’espectacle en un gran viatge a móns inexistents que esdevenen reals a l’escenari.

Author