Els clàssics no moren mai i sempre hi ha la possibilitat de reinventar-los i adaptar-los perquè tothom en pugui gaudir. Això és el que ha fet la companyia La Trepa, que converteix l’escenari del Jove Teatre Regina en un bosc màgic per transportar els més petits a l’univers oníric de Shakespeare. Fades entremaliades, follets trapelles i tot un reguitzells d’éssers màgics que s’amaguen entre els arbres dels boscos d’Atenes, estan disposats a capgirar l’ordre establert per convertir una nit qualsevol en El Somni d’una Nit d’Estiu.
La història, la que tots coneixem: els embolics amorosos d’Hèrmia, Helena, Lisandre i Demetri, encara més embolicats per la picardia del follet més viu del bosc, en Puck, al servei del rei Oberon. I per acabar d’enredar la troca, una companyia de teatre de tercera que s’endinsa en els dominis de la reina Titània, i que també serviran de pretext per les trapelleries d’en Puck.
I tot això amanit amb un bon grapat de cançons perquè els més petits se sentin part de la història. Les nenes somiaran que són Hèrmia o Helena en busca del seu gran amor i els nens…ells potser preferiran agafar idees de les malifetes d’en Puck.
I com sempre els protagonistes de l’escenografia són els arbres que ofereixen amagatall als amants i a la màgia.
Es fa de dia…què ha passat? Ha estat un somni? Ha estat real? Sigui el que sigui, ara és tan sols un record…si tots nosaltres, esperits, us hem deixat espaordits, penseu que us heu endormiscat quan l’irreal us ha sobtat… I el teatre? Què és el teatre? Un impossible que es fa possible per uns instants.

Author