Joan Pera explota la seva faceta femenina per presentar-nos la Glòria del mercat, una venedora de fruita alegre, amb ganes de viure i que té la seva vida al mercat. Les clientes que passen hores i hores fent-la petar, la Roseta de la parada del davant, la Quimeta de la parada del costat, la Teresa de la peixateria, les comandes de la Carmeta, els pentinats de la Margarida, les desgràcia de la Filomena, el mosso que li porta el tallat de mig matí…Tot sembla perfecte, inalterable…si les coses funcionen…perquè canviar-les? La Glòria té una parada farcida de colors, que llueix en uns temps de transició, on la incertesa i els dubtes no poden amb la vitalitat i la il•lusió de la Glòria.
Passen els anys, uns Jocs Olímpics han omplert la ciutat de gent estranya que ja no compra a la parada. La parada de la Glòria té uns colors més esmorteïts que abans, i ha de competir amb un nou enemic: el supermercat. La Roseta mata les hores mirant la televisió a la parada del davant, la Quimeta s’ha venut la parada del costat, la Carmeta ja no fa les comandes quilomètriques per abastir la seva família nombrosa, la Margarida cada cop té menys pèls al cap…I la Glòria no entén perquè el món canvia tan de pressa si les coses ja estaven bé com estaven. Són temps difícils, però els pocs colors que encara queden al mercat, l’animen a seguir endavant.
La Glòria s’ha fet gran, massa gran per continuar lluitant per la parada. Però passa el relleu a altres Glòries, altres Rosetes, Quimetes i Carmetes.
La Glòria del Mercat és un repàs de la vida d’una dona durant els últims 30 anys al nostre país. Una comèdia amb l’humor i la tendresa que desprèn en Joan Pera, amb moments per riure, moments per pensar i moments per picar l’ullet a un temps que va ser i que difícilment podrà tornar a ser.

Author